Noutăți de la CRAB privind regulile de furnizare a apei

Compania Regională de Apă și Canalizare (CRAB SA Bacău) a emis un comunicat informativ * (pe 15 martie 2022) pentru beneficiarii serviciilor sale. Acest comunicat sub titlul ,,Anunt referitor la citirea contorilor din trei in trei luni” (vezi aici daca nu mai exista pe site-ul CRAB) se referă la noul ,,Regulament al serviciului de alimentare cu apa si canalizare”, si noul ,,Contract de fumizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare”. La momentul redactării articolului nu știm dacă acesta a fost adus și la cunoștința tuturor beneficiarilor săi din orașul Buhuși, dar vom face demersurile în teren pentru a afla.

În comunicat se spune: ,,Va aducem la cunostinta prin prezenta ca începând cu data de 01.01.2022, a intrat în vigoare noul Regulament …etc”  Remarcăm faptul că acest comunicat apare public, conform sitului oficial CRAB,  pe data de 15 martie 2022, dar face referire la acte care au intrat în vigoare la 01 ianuarie 2022. Oare CRAB nu avea obligația de a da acest comunicat INAINTE de 1 ianuerie 2022 cu citeva saptămâni, pentru ca beneficiarii să ia la cunoștință?… Ba da!

Trecând peste acest aspect, vom prezenta cum va proceda CRAB SA filiala Buhuși la citirea contorilor de apă.

Citirile contoarelor in mun. Moinesti, oras Targu Ocna, oras Buhusi, oras Darmanesti, se vor efectua dupa cum urmeaza:
a) – lunar – utilizatorii din condominii, care au montate contoare generale (blocuri de locuințe) și pentru agenti economici.
b) – citiri la trei luni – utilizatorii casnici (case) si utilizatorii din condominii (blocuri) care nu au montat contor general.

Sistemul de facturare pentru apă rece este prezentat mai jos:

  Facturile vor fi emise lunar:
– pentru citirile lunare pe baza citirii contorului;
– pentru citirile la trei luni pe baza unui consum estimat (calculat in functie de istoricul consumului dintr-o perioada anterioara similara) pe perioada a 2 (doua) luni si cu citiri de regularizare in a 3 (treia) luna.

Intr-una din ședintele de Consiliu Local buhuși, primarul Zaharia a spus ca pierderile pe țeava de aducțiune a  apei la Buhuși sunt situate la aprox. 60%! La fel, Valentin Ivancea, presedintele CJ Bacau, spune in ședința de CL Bacău din 7 febr. 2022, unde s-a discutat despre defectarea conductei de aducțiune Valea Uzului – Grigoreni (care alimentează Bacăul), că pierderile sunt mari, 50% și că ele ,,sunt plătite de băcăuani”. Lucru pe care Nina Chiper,  directorul CRAB, îl neagă (vezi 3h:16min:25s)…

Despre programul de investitii pentru Buhuși, in vederea diminuarării pierderilor, nici o vorbă…

Recommended For You

Leave a Reply