Terenul de sport rămâne gol după ore: elevii NU mai au voie!

Curtea Constitutionala a comunicat ca modificarea articolului 6 din Legea Sportului nr. 69/2000 , prin care elevii vor avea dreptul de a folosi gratuit terenul de sport al scolii, dupa ore, este neconstitutional. Este de mentionat ca acest articol a fost atacat la CCR de catre prim-ministrul Nicolae Ciuca-Plagiatorul, cu impotrivirea lui Sorin Cimpeanu (PNL), ministrul Educaţiei, care a fost împotriva proiectului pe toată durata traseului parlamentar. Motivarea CCR nu a fost publicata, dar hotarirea data afecteaza toti elevii din Romanie. Este cu siguranta mai bine ca elevii sa se joace sau sa faca sport in curtea scolilor decit sa mearga pr strada sau in locuri nesigure, fiind in pericol. Pe de alta parte, au existat si cazuri aberante in care elevii au fost amendati pentru ca jucau fotbal in curtea scolilor.

Semneaza PETITIA pentru redeschiderea terenurilor de sport initiata de Tudor Rareş Pop

Ce prevedea acest articol:
,,(9) Cu obligația respectării desfășurării normale a programelor și activităților de învățământ, infrastructura sportivă școlară din învățământul preuniversitar este utilizată și de terți după cum urmează:
a) copiii au acces gratuit în infrastructura sportivă școlară în aer liber, în baza unui regulament de folosință. În infrastructura sportivă acoperită, persoanele fizice pot avea acces gratuit sau cu plată;
b) persoanele juridice pot avea acces gratuit sau cu plată.”

In aceste conditii, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că va redepune, alături de deputatul Tudor Rareş Pop, proiectul care permite folosirea gratuită a terenurilor de sport din curtea şcolii şi în afara orelor de program. Intre timp, o parte din autoritatile locale din marile orase au pregatit proiecte de HCL prin care sa sprijine elevii sa faca sport, cu acces gratuit, pe terenurile de sport ale scolilor.

„Nicolae Ciucă a învins. Suferă milioane de copii. Dar pentru el nu contează asta. CCR a declarat neconstituţională legea USR care deschide curţile şcolilor şi oferă copiilor şansa de a se juca într-un mediu sigur. Deşi proiectul a fost votat de toate partidele, premierul Nicolae Ciucă a atacat legea la CCR. De ce a făcut asta? De ce ai vrea să vezi în continuare copiii jucându-se printre maşini, în locuri periculoase, nu în spaţiile amenajate din şcoli care stau închise?”

 

Recommended For You