World Press Photo 2022, cel mai important concurs de fotojurnalism, vine în România!

World Press Photo 2022, cel mai important concurs de fotojurnalism, vine în România! Cea de-a 65-a ediție a expoziției va putea fi vizitată și anul acesta, la nivel național în perioada mai – august 2022. Prezentă pentru a 11-a oară în România, expoziția va ieși din muzee și va fi expusă publicului larg în centrele a opt mari orașe din țară.
Fotografiile vor fi expuse simultan timp de 35 de zile, 24 de ore din 24, iar primele orașe din circuit sunt București, Cluj și Timișoara, unde expoziția va putea fi vizitată în perioada 1 mai – 4 iunie. Urmărește pagina noastră de Facebook unde vom publica detaliile fiecărui eveniment.
Competiția World Press Photo recunoaște fotojurnalismul de calitate și premiază imagini și povești din întreaga lume. Anul acesta, din 64.823 de lucrări înscrise de către 4.066 fotografi din 130 de țări din întreaga lume, au fost selectați 241 de câștigători regionali și 4 câștigători globali. Premiera expozitiei a avut loc pe 15 aprilie 2022 la Amsterdam.

Castigatorii concursului de fotografie profesionista de presa se pot afla de aici. Imagini impresionante au fost publicate recent de ,,The Guardian” si se pot vedea aici.

Expoziția World Press Photo este adusă în România de Eidos Foundation în parteneriat cu Ministerul Culturii.

 

Recommended For You