Vai mama voastră!

După alegeri, PSD nu mai este la puterea centrală. Zilele acestea se discută tot mai mult despre banii și bugetul țării. Interesant este că, din opoziție, președintele PSD, Marcel Ciolacu, găsește bani pentru a face lucruri în țară. El spune că prin proiectul său de buget (proiect ,,paralel” cu cel al guvernului) se pot face investiții, că se pot crește pensiile și salariile bugetarilor. Soluția propusă este de stimulare a consumului care, în opinia sa, ar aduce bani mulți pentru dezvoltarea țării.
Mă întreb: de ce PSD nu a găsit soluțiile serioase cît a fost la guvernare? De ce a tot împrumutat bani, a stimulat nesănătos consumul fără a fi bazat pe producție? De ce a continuat și favorizat clientela politică? Acum, de pe margine, Ciolacu și partidul său, dau soluții de amatori.
Pe de cealaltă parte, prim-ministrul Cîțu ne spune despre cheltuieli reduse, despre drămuirea banilor publici. Iar cei din USR-PLUS deja scotocesc ministerele și găsesc cum banii statului (ai cetățeanului de fapt) erau și încă mai sunt, prăduiți elegant prin diverse societăți de stat. Ministrul Năsui a dat câteva exemple.
PSD, doar atât puteți, să produceți public soluții de amatori? Sau ați ajuns vai mama voastră?
La Buhuși, PSD este la putere. Exact pe dos față de Guvern. Dar poate e mai bine așa, având în vedere că primarul a declarat anterior că are deschidere mai mare la puterea galben-albastră.
Locuitorii orașului se schimbă greu sau nu se schimbă deloc. Politicienii, la fel, în oglindă! Mai bine de 2/3 din Consiliul Local spune că sunt nemulțumiți de primar și de vice, dar pe de altă parte le votează proiectele de HCL. Alte soluții? Vax! Consilierii buhușeni ,,de opoziție” stau și bat apa în piuă, fără a trece efectiv la propunerea de HCl-uri, deși au dreptul legal s-o facă. Nici nu mă mai mir, dacă mă gîndesc la consilierii mai vechi, care n-au făcut asta în cei patru ani trecuți.
Au trecut deja 4 luni de mandat, iar în unele ședințe de CL se vede clar că acolo se duc războaie personale, cu rădăcini în anii trecuți ai administrației locale. Există câțiva lideri, cei de partide, acer ridică steagul răzmeriței, iar restul e o turmă mediocră care merge după ei.
Ceea ce este culmea la această opoziție este faptul că liderii celor două partide importante din CL Buhuși (Diaconu și Turcea) au probleme cu instituțiile statului. Incompatibilitate, cercetări sau condamnări penale, diverse… Păi cu astfel de indivizi se poate construi ceva durabil la Buhuși? Sunt ei un exemplu politic?
Aici am putea zice că-i vai mama ei de opoziție.

Recommended For You

Leave a Reply