Buhusenii au luat lumină

Pe o vreme innourată, ce a aruncat câteva picături de ploaie înainte de miezul nopții, buhușenii au venit la biserica ,,Sfântul Nicolae” din Buhuși pentru a asista la slujba Învierii Domnului. Înainte de ora doisprezece noaptea, se adunaseră circa 500-600 de persoane. Curtea bisericii era plină, la fel și biserica. Oamenii așteptau venirea luminii Sfinte a Învierii. Deși primii care au primit lumina Învierii au fost cei din interiorul bisericii, aceasta a fost răspândită în dar de soborul de preoți la toți cei care veniseră la slujbă. Curtea bisericii s-a luminat feeric. Scurta slujbă desfășurată afară a durat puțin peste jumătate de oră. La sfârșitul acesteia, preotul Vasile Cozma, parohul locului, a mulțumit în mod special tuturor celor prezenți în această seară în număr ridicat.

,,Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți alături de Biserică (și) că ați fost în număr atât de mare prezenți în noaptea aceasta Sfântă, aici, la catedrala noastră. Așa să faceți în continuare. Așa să vă învățați copii și nepoții, să transmiteți lumină din lumină, credință din credință, dragoste din dragoste și bucurie din bucuria lui Hristos, care este bucuria lumii!
Vă mulțumim pentru prezență, vă dorim sărbători cu bucurie, binecuvântate si HRISTOS A ÎNVIAT!”, a spus părintele paroh Vasile Cozma (audio mai jos).

 

Recommended For You