Preotul Cozma, pioasă mulțumire binecredicioșilor buhușeni

După săvârșirea slujbei Învierii Domnului 2022, părintele Vasile Cozma, parohul locului, a mulțumit din inimă tuturor buhușenilor care au participat la Sfânta Înviere. Nu scriu aceste cuvinte pentru a da bine sau pentru a lăuda. Acum doi ani, ( în plină isterie pandemică, preotul Cozma, dimpreună cu preoții Cezar Radu și Sorin Munteanu, au fost nevoiți să slujească de Învierea Domnului într-o biserică goală. Am fost acolo, am filmat pentru a exista mărturia acelor vremuri de restriște nemaivăzută. Atunci nimeni nu a răspuns la ,,Hristos a Înviat!”…. Grav!
Da, la sărbătoare Sfintelor Paște 2020, toți românii din țară au fost opriți să vină la biserica strămoșescă! Ce poate fi mai greu, mai dureros și mai amar pentru un preot decât să săvîrșescă slujba de ÎNVIERE fără credincioșii săi?
 

Dar iată că Dumnezeu nu doarme! În acestă seară a ÎNVIERII 2022, părintele Vasile Cozma și ceilați preoți au văzut, din nou, curtea plină de credincioși cu lumina Sfîntă în mâini. Sunt convins că inimile lor erau doldora de bucurie. Dar mai cu seamă a părintelui Cozma și de aceea a ținut în mod special să mulțumescă celor prezenți.

Nu întâmplător folosește cuvântul ,,bucurie” de mai multe ori: o bucurie nu e deplină dacă nu o împarți cu ceilalți.
Acum am asistat la o bucurie dublă: a Învierii, dar și a Revenirii oamenilor alături de biserică în număr mare.

Așa cum Iisus a Înviat, iată că și Speranța a Reînviat în inima românilor trecuți prin pandemie: mai tare, mai puternic, mai lăuntric. Iar asta i-a adus pe oameni la biserică în număr mare. Abia acum s-au oblojit inimilor celor ce-au slujit altădată fără voi, dragi buhușeni. In aceasta noapte tainică s-a închis o rană veche de doi ani grei. Această satisfacție este explicația mulțumirilor părintelui Vasile Cozma.

 
Redăm mai jos mulțumirile părintelui Vasile Cozma:
,,Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți alături de Biserică (și) că ați fost în număr atât de mare prezenți în noaptea aceasta Sfântă, aici, la catedrala noastră. Așa să faceți în continuare. Așa să vă învățați copii și nepoții, să transmiteți lumină din lumină, credință din credință, dragoste din dragoste și bucurie din bucuria lui Hristos, care este bucuria lumii!
Vă mulțumim pentru prezență, vă dorim sărbători cu bucurie, binecuvântate si HRISTOS A ÎNVIAT!”
Înregistrarea audio (de la finalul predicii din aceasta seară) se poate asculta mai jos:

 

Mai jos fotografie- mărturie de la Slujba de Paștele 2020 fără credincioși, care au fost opriți să participe din motive pandemice.

Recommended For You