Semne de normalitate

După anularea restrictiilor datorită pandemiei, iată că Buhușiul revine la normal. Vremea frumoasă a scos tinerele familii din case pentru zbenguiala copiilor în părculet. Cei doi ani de restricții face ca, odată acestea anulate, oamenii să redescopere viața normală. Și ce-i mai frumos să vezi că cei mici se aleargă prin părculeț, dimprejurul mamelor care stau de vorbă unele cu altele? Evident, mamele sunt cele care vin frecevent, tații probabil au rămas acasă sau sunt plecați din țară.

Aceste imagini definesc o viață normală, o viață de care Buhușiul a dus lipsă. Primele semna ale revenirii la normalitate s-au văzut la slujba de Paște, când buhușenii au venit în număr foarte mare la biserici. Acum, după o ploaie necesară, dar încă insuficientă, soarele primăvăratec a îndulcit starea de spirit, îmbiind la plimbare. Și cine să iasă primii dacă nu cei mici, cu energie inepuizabilă?

Oricât am încerca o descriere, mai mult decât simțirea pulsației vieții nu putem spune. Iar pulsul vieții revenite la normal se poate lua doar prin participare la bucuria colectivă – imaginile sunt doar o copie palidă a ceea ce poate fi simțit, văzut sau auzit autentic într-un simplu părculeț în care viața freamătă din nou.

Recommended For You