Biblioteca digitala pentru toti

Cultura din Romania, dar si cea din judetul Bacau, a inceput sa fie inregistrata electronic intr-o baza de date centralizata, denumita BIBLIOTECA DIGITALA.
Astfel a aparut un proiect national adminisrat de Institutul National al Patrimoniului in colaborare cu CIMEC. Situl administreaza o baza de date din 38 de domenii, cu 1616 publicatii, peste 19.000 de realizatori cu peste 90.000 de articole. Dar domeniile nu sunt limitate, astfel ca se pot gasi multe documente legate de politica, religie, stiinta si tehnica sau altele, (desi pe site scrie ,,biblioteca digitala a publicatiilor culturale”).
Aici puteti gasi publicatii de cultura din judetul Bacau, precum 18 publicatii cu 109 volume, 3 contributori si peste 550 de articole.
Publicatii precum ,,Cadran Cultural” sau ,,Carpica” ne dezvaluie diferite domenii, de la literatura, sculptura, pictura pana la istorie si arheologie. Se pot gasi si diverse albume editate de cunoscuti artisti plastici bacauani.
In mod evident, cititorul care este interesat poate gasi aici documente din toata tara. Aceasta imensa baze de date este utila elevilor de liceu, studentilor, profesorilor de arte, artistilor de tot felul, dar si tuturor celor interesati de adevarata cultura. Acesta este un loc de bun augur, printre putinele, unde kitch-ul sau parerile habarnistilor nu isi au locul.
Adresa bibliotecii digitale este urmatoarea:

Recommended For You

Leave a Reply