2 mai – Ziua Națională a Tineretului

2 mai este Ziua Naţională a Tineretului, o zi în care zâmbetele și distracția trebuie să fie la înălțime. De obicei sărbatorirea ei constă in organizatea,de catre autoritatile competente, de evenimente sportive, culturale și artistice. Marcarea acestei zile a fost instituită prin Legea nr. 425/2004 (aici expunerea de motive). Potrivit legii, ,,cu prilejul acestei zile, sunt organizate şi prezentate, prin mijloacele de informare în masă, activităţi sociale, culturale, artistice şi sportive, care vizează domeniile de interes ale tineretului”.

Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, care au atribuţii în domeniul tineretului, acordă sprijin material, financiar şi organizatoric evenimentelor prilejuite de marcarea acestei zile, mai precizează legea. Este vorba de primării.

Programul manifestarilor culturale, sportive si artistice din Buhusi din ziua de 2 Mai – Ziua Nationala a Tineretului – este dat mai jos:
……………………….
…………………………
…………………………………
Pentru conformitate ne-am interesat si la Elena Mitrea, responsabilul cu activitatile din Casa de Cultură Elena Bostan Buhusi. Dânsa ne-a confirmat programul afișat mai sus.

Recommended For You