Elevii buhuseni, premiul III la festivalul national ,,Zilele teatrului pentru copii”

Sâmbătă seara s-a încheiat festivalul-concurs ,,Zilele teatrului pentru copii – Lucian Blaga” din Alba iulia editia a XIV-a. Efortul elevilor din trupa ,,Fabulous”, coordonator Stefan Zaharia, a fost răsplătit cu premiul III, din cele nouă trupe concurente. Obținerea acestui premiu demonstrează eforturile serioase făcute de liceenii din Buhuși pe linia artistică, dar și implicarea lui Stefan Zaharia, în calitate de profesor coodonator. Evident, faptul că Stefan Zaharia este regizor de teatru a adus un aer de profesionalism în jocul echipei. Beneficiarii sunt tinerii elevi buhușeni, care își desfășoară activitatea cu pasiune. Obținerea premiului III nu poate fi decât un imbold pentru continuarea activității teatrale de amatori în micul nostru orășel. Iar cine poate sprijini această activitate culturală, printre puținele ,,Made in Buhuși”, ar trebui să o facă. Pentru că un oraș fără tineri și fără cultură este un oraș mort. Trupa buhuseana a mai obtinut si premiul I la sectiunea de ,,Afiș”, surclasând toate echipele participante la nivel național (vezi foto).

Prof. dr. Stefan Zaharia a declarat pentru Gazeta de Buhusi:
,,As vrea sa multumesc pentru ajutorul  la transport firmei Normans. Costurile au fost mari si Ion Berza (patronul firmei de transport n. red.) a mers cu noi, ca sa fie mai mici cheltuielile. As mai multumi directorului de la liceu pt ca a invoit elevii participanti vineri si avem un parteneriat fain.”

Primele premii au fost câștigate de următoarele trupe de teatru:

Trofeul festivalului:  Trupa ,,Șapte” a Palatului Copiilor din Cluj Napoca cu piesa “Angajare de clovn” de Matei Visniec (prof. coordonator Mădălina Ciocan-Dumitrache)
Locul 1- Trupa ,,Dreamers”, Clubul Copiilor Sighisoara cu piesa ,,Ușa” de Matei Visniec, (prof. coord. Șoneriu Mihai si recitator Pașcoi Irina (cls XII-a) – „Iubire” de L. Blaga)
Locul 2 – Trupa ,,Little Star” din Drăgășani cu piesa “Nu vreau”, adaptare după piesa: „Tinerețe fără să învețe și viață fără de carte”, prof. coord. Popescu Ionela)
Locul 3 – Trupa ,,Fabulous”, Clubul Copiilor Buhusi, cu piesa „Familia modernă”, colaj de texte semnate Dan Mihăiescu, profesor coordonator Zaharia Ștefan

© Foto: Trupa Fabulous

 

Recommended For You

One Comment to “Elevii buhuseni, premiul III la festivalul national ,,Zilele teatrului pentru copii””

Comments are closed.