VIDEO: 10 Mai – Ziua Regalitatii la Buzău

Vizita Familiei Regale a Romaniei in orasul Buzau, ca popas intr-un periplu cu trenul regal prin orasele Ploiesti, Buzau, Braila si Galati. mai jos se poate urmari materialul video realizat de Gazeta de Buusi la sosirea trenului regal in gara Buzau in ziua de 10 mai 2022, la orele 13:35. Altetele sale regale – Principesa Margareta, principele Rasu si principesa Sofia – au fost intimpinate de autoritatile buzoiene, in persoana primarului Constantin Toma , a viceprimarilor Buzăului si a prefectului  Daniel Marian Țiclea.
La acest eveniment au participat citeva sute de persoane. Peronul Gării Buzaului a fost neincăpător, dar, când altețele regale au ieșit în piațeta din fața gării au constatat că aceasta era goală. Acest aspect a fost neplăcut primit de Principesa Margareta, care, după poza de grup cu oficialitățile buzoiene, nu și-a putut reprima un rictus evidet. I-am mai văzut acea expesie a feței doar la înmormântarea Regelui Mihai I, când supărarea era enormă.
Singura surpiză plăcută din piața gării a fost o locomotivă veche, frumos lustruită si vopsită, plantată într-un frumos rond cu sens giratoriu.

Călătoria Trenului Regal de 10 Mai (conform programului oficial al Casei regale a Romaniei):

Trenul Regal va pleca din Gara Regală Băneasa, marţi, 10 Mai, la ora 11.00. La ora 10.40, în prezenţa Majestăţii Sale Custodele Coroanei, a ASR Principelui Radu şi a ASR Principesa Sofia, va avea loc un ceremonial militar pe peronul gării. Îşi vor da concursul Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, precum şi militarii Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul. Accesul publicului şi al presei este liber.

Prima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Ploieşti Sud, la ora 12.10. Accesul publicului şi al presei este liber.

A doua oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Buzău, la ora 13.31. Accesul publicului şi al presei este liber.

A treia oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Brăila, la ora 15.24. Accesul publicului şi al presei este liber.

Ultima oprire a Trenului Regal va avea loc în Gara Galaţi, la ora 16.14. Accesul publicului şi al presei este liber. După încheierea ceremonialului sosirii la Galaţi, Trenul Regal va putea fi vizitat de către public timp de două ore.

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu, împreună cu Alteţa Sa Regală Principesa Sofia, doresc să sărbătorească 10 Mai 2022, deopotrivă Ziua Regală şi Ziua Independenţei Naţionale, alături de locuitorii celor patru judeţe pe care le vizitează.

Pe parcursul călătoriei cu Trenul Regal, Familia Regală va fi alături de voluntari ai Crucii Roşii Române, ai Fundaţiei Regale Margareta a României, precum şi alături de elevi olimpici, de veterani Invictus şi de persoanele vârstnice şi copii beneficiari ai proiectelor umanitare, sociale, educaţionale şi culturale patronate de Majestatea Sa.

Vizită publică în municipiul Galaţi

În ziua de 11 Mai 2022, Majestatea Sa Margareta, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în municipiul Galaţi sediul Crucii Roşii Române la ora 11.00, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon la ora 12 şi Combinatul siderurgic Liberty Galaţi la ora 13.

Concert regal la Sala Radio

Vineri, 13 Mai 2022, la ora 19, la Sala Radio din Strada General Berthelot, va avea loc concertul regal susţinut de Orchestra Naţionala Radio dedicat sărbătorii naţionale de 10 Mai. Va lua parte ASR Principesa Sofia.

Repertoriul concertului va cuprinde Imnul Regal de E. Hübsch, Simfonia concertantă pentru violoncel şi orchestră, op. 8 de G. Enescu şi Simfonia nr. 8 în sol major, op. 88 de A. Dvořák. Dirijor: Christian Badea. Solist: Andrei Ioniţă – violoncel.

Recommended For You