,,Totul crește împreună!” – interviu cu Narcisa Lecușanu

Interviul cu Narcisa Lecusanu a fost realizat cu ocazia la denumirii salii de sport din Bacau cu numele handbalistei. Evenimentul a avut loc astazi, 12 mai 2022, ora 13, în Bacău. Reporter Iulian Pascaluta/Gazeta de Buhusi

Reporter I. Păscăluță (R): Doamna Lecușanu, ce inseamnă evenimentul de astăzi pentru dvs.?

Narcisa Lecusanu (NL): Pentru mine e o foarte mare onoare, iar pentru cei care au fost in tribună, copii astia minunati, cred ca poate fi un imbold catre marea performanta.

(R): Cum va veti implica in continuare in handbalul romanesc?

(NL): Cum mi se va cere si acolo unde pot, o fac cu mare drag. Am facut-o si inainte, poate mai discret, acum pot s-o fac si mai oficial, daca mi se cere.

(R): Stiu ca ati facut un proiect cand ati candidat la sefia FRH. In proiectul dvs. aveati citeva puncte care ar fi schimbat din temelii handbalul romanesc?

(NL): Da, e clar ca oricare candidat…

(R): Care ar fi acestea?

(NL): …oricare candidat care vrea isi lase amprenta trebuie sa se uite catre propriii copii, propriii junior. Numai asa poti avea performanta tarii din care faci parte si poti sa o reprezinti. Aici, la nivelul asta, trebuie sa lucrezi cu antrenorii, trebuie sa faci contracte de colaborare cu universitatile, pentru ca ele nu pot creste singure. Totul creste impreuna!

(R): Zilele trecute ati afirmat ca nu se mai investeste in copii (interviu la Tele 1 Bacau, 11 mai, n.red.), iar evenimentul de astazi a presupus doar o schimbare, as spune, minora in raport cu investitiile de care eu nevoie sportivii. Cum comentati aspectul acesta?

(NL): N-as spune ca se investeste putin, as spune foarte putin ca se investeste, atat in antrenori, cat si in copii, in infrastructura s.a.m.d. Sportul romanesc, cred ca daca n-ar exista implicarea parintilor, ar muri definitiv!

(R): Maine, daca ati ministrul sportului, ce ati face?

(NL): Nu sunt… nu stiu sa raspund astazi.

(R): E o intrebare grea?

(NL): Foarte grea.

(R): Are handbalul romanesc o soarta mai puțin placuta in lipsa finantărilor substantiale?

(NL): Nu, spre bucuria noastra, nu are o soarta mai neplacuta, chiar una foarte buna. Ma uitam ca fetele s-au calificat din nou la europene, sper din suflet sa se creeze din nou acele centre puternice si baietii sa se ridice la care au fost altadata.

(R): Cum vedeti viitorul handbalului romanesc?

(NL): Frumos, roz.

(R): Va multumesc.

(NL): Cu drag.

Interviul poate fi ascultat mai jos:

Reamintim ca denumirea salii sportului din Bacau cu numele vicecampioanei mondiale de handbal ,,Narcisa Lecusanu” a venit in urma unui ordin de ministru initiat si semnat de ministrul sportului, Eduard Novak, pentru mai multe sali de sport din Romania.

In 28 aprilie 2022, minisrtrul Novak spunea: ,,Copiii merită modele, spune ministrul Novak, iar eroii sportului merită cinstire. E un pas în direcția normalității, căruia îi vor urma și alții, alături de toți cei care doresc să contribuie la definirea unei noi identități pentru sportul românesc. Pentru că sportul este important și imaginea sa trebuie să se schimbe!”

 

Recommended For You