PNL – ce-au fost si ce-au ajuns?

O vorba populară spunea că: ,,Din frumusețe și tandrete ai ajuns căcatat pe bețe!” Cam asta se aplică acum unor membri care n-au nici o treaba cu PNL si cu atat mai putin cu doctrina liberala, devenită o ,,fata-Morgana”, darmite sa mai fie demni de istoria celui mai vechi partid romanesc.
Stau si ma uit, cu mirare, la singurul partid istoric important care a mai ramas activ pe scena politica romaneasca. PNL. De 147 de ani, PNL face istorie in Romania. Desigur, figurile marcante ale penelistilor sunt cunoscute, nu voi face acum cronologia istorica a partidului. Dar, ca oricare roman, imi pun intrebarea: ce-au fost si ce-au ajuns?
La nivel national, PNL i-a cooptat, nefericit as zice, pe unul ca Iohannis direct la varful partidului. Schema se aplica acum si cu plagiatorul Cioacă, militar de cariera, general de birou, cu vorba sacadat-robotica, specifica militarului care raspunde scurt si rapid. Adevărații liberali au fost maziliți de trădătorii ordinari și pupincuriștii cu sânge rece, veniți peste noapte în partid, la orice nivel.
La nivel judetean, dupa plecarea cu un sut in fund a deputatului Ionel Palar, caruia ii crescuse licheni pe scaunul de parlamentar de atata stat pe el, au venit alti mojici la conducerea judeteana, care s-au dus sa-l sustina la coclitul Florin Citu in dauna lui Orban. Ludovic Orban, vechi membru, nu a acceptat injosirile puse la cale de unul ca Iohannis si a plecat.
La Buhusi, PNL-ul a fost mereu a cincea roata la caruta PSD-ului local. Un fel de cirpa de sters pantofii, uneori chiar o hartie igienica de sters dosul. Voit sau din prostia lor politică, penelistii locali buhuseni au facut jocul (si inca il fac!!), mai ales prin incompetenta politica de care dau dovadă.
Daca ne amintim de prestatia unui cârnățar ca Ichim Adrian, venit la PNL pe post de contracandidat al prietenului său Ionel, incepem să descifrăm că politica locala a fost doar pe interese meschine, niciodată pentru cetățeanul de rând.
Apoi, gafele monumentale ale lui Florin Diaconu, catelus de trupa la Ionel Turcea sau ,,carator de geanta” a prefectului Miroseanu, devenit acum vioara a doua a altor tradatori, l-au adus in situatia de incompatibil sfarsit lamentabil intr-un serviciu public, dat din mila partidului. Sa ai pretentia ca ai fost expert bancar si sa sfarsesti la un concurs mai mult decat dubios, de unul singur la Bucuresti, iata suprema umilinta pe care o inghite agnosticul Diaconu. Lipsa de ratiune politică elementară a unui absolvent de studii universitare ca Florin Diaconu este mai periculoasă și contagioasă pentru tânăra generație de astăzi, care își ia modelele din târgul nostru. Prins între ciocanul PSD-ist și pasiva nicovală PNL-istă, falitul cu pretenții la fotoliul de primar a sfârșit prin a pleca cu coada între picioare din funcția de consilier local către o viață privată liniștită. Pe cina a lăsat în urmă? Unul ca Olaru Ciprian sau ca Adrian Lăzăroiu, oameni ,,doldora de doctrină liberală”, au ajuns să poarte ecusonul liberal în mod nemeritat. Si nu sunt singurii…
Dacă Lăzăroiu are prieteniile îndreptate constant spre stânga politică (prietenii stiu de ce!), iată că Ciprian Emilian Olaru, analfabetul-politician de conjunctură, care își câștigă existența doar din indeminzatia de consilier, a ajuns să ocupe un fotoliu de consilier local doar prin manevre politice la varful partidului filialei Buhusi. Cum se explică faptul că Olaru a fost desemnat, pe listele de candidați la localele 2020, pe loc eligibil, înaintea unui inginer ca Ghe. Dornescu, om onorabil si cu cu vechime in profesie? Poate nu o fi Dornescu cel mai bun politician liberal buhusean, dar Olaru nu e demn nici să-i șteargă pantofii! Chiar suntem proști in numele unei ,,corectitudini politice” fără fundament real? Ce vreți mai bun exemplu decât interpelările din sedintele de CL sau comparatiile declaratiilor de avere?
Rapoartele de activitate al consilierilor PNL, modele tip copy-paste deplorabile, sunt un exemplu elocvent prin care liberalii buhușeni râd de cei care i-au ales.
Iată exemple prin care o funcție publică de consilier poate fi terfelită în cel mai grav mod cu putință datorită algoritmilor stabiliti de lege, dar de care beneficiază persoane fără probitate morală. Deși unii pretind prin instanțe, cu tupeu nesimțit, că o au. Poate buhusenii ar trebui sa se gândească mai mult când pun ștampila pe buletinul de vot. Sau poate chiar asta merită?
Revenind la ,,urmașii Brătienilor” din Buhuși , noi constatăm că până și o broască ar fi orăcăit mai mult decât a deschis gura Olaru Ciprian in plenul sedintelor de CL Buhuși.
E dreptul lui Olaru să tacă, dar să încaseze îndeminzatia de consilier doar pentru simpla prezență la ședințele CL. E dreptul său să poarte prin instanțe oameni cu studii și integri, care au curajul să spună lucrurilor pe nume? In virtutea legii s-ar zice că da, dar să nu uităm că moneda are și revers. E și obligația partidului PNL de a-și analiza mai bine mebrii săi candidați la funcții publice. E și dreptul și obligația Justiției de a separa impostura și minciuna de adevărul crud. Iar timpul o va demonstra, așa cum a demonstrat-o și astăzi.

Recommended For You