Cine duce gloria Buhușiului în țară?

Trupa de teatru FABULOUS a dat din nou ,,lovitura”, acum la Ploiești, pe scena Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii, care a ajuns la ediția cu numărul 25! Echipa buhușeană a primit azi-dimineață premiul ,,Mențiune” în cadrul unei festivități de premiere. Eleva Isaura Aniței, clasa a X-a a Liceului Ion Borcea, este cea care a obtinut un premiu special pentru debut! Practic, elevii vor veni la Buhuși cu două premii, ceea ce este extraordinar, mai ales ca la inceputul lunii mai tot ei obtineau locul III la Alba Iulia.

,,Acest premiu este acordat doar elevilor actori în primul lor de activitate. Suntem extrem de mândri de Isaura (Aniței, n.red.) și merită din plin acest premiu. A fost intr-o forma foarte buna la Ploiesti, din cei 300 de copii prezenți în festival. Mă mândresc cu toată trupa!” spune Stefan Zaharia, profesorul coordonator al echipei.

Sculați cu noaptea-n cap, obosiți pe tren de la Buhuși până la Ploiești, membrii trupei de teatru buhușene FABULOUS au avut de înfruntat nu doar cele șapte trupe concurente, ci și oboseala unei calatorii lungi. Dar energia debordantă, veselia tinerească, bucuria de a ,,scăpa” de un oraș plictisitor, încurajările profesorului și îndrumătorului lor, prof. dr. Ștefan Zaharia – iată tot atâtea motive de a concura serios pentru un premiu, fie și mențiune. Chiar dacă ,,Mențiune” înseamnă locul 4, totuși din 8 participanti de la cluburile din mari orașe, nu este tocmai putin! Mai ales cand vii din calatorie si urci direct pe scena festivalului… Dar iată că acești tineri buhușeni nu și-au precupețit efortul pe altarul artei, fie și de amatori. De ce? pentru că au un crez, pentru că joacă cu pasiune! Părinții lor le-au susținut financiar toate cheltuielile, pentru că inculții care decid politic în acest oraș nu se sinchisesc și/sau sesizează să ajute financiar proiectele tineretul local. Deși ei duc gloria Buhușiului peste tot în țară. Sunt convins ca dacă ar fi avut bani pentru cazare si deplasare cu o zi inainte, pentru a urca pe scena festivalului odihiniți, așa cum au fost concureții, tinerii noștri ar fi ajuns mai sus. dar poate că toate aceste neajunsuri în vor face să lucreze mai mult, mai frumos, mai dedicat, pentru a-și vedea visul cu ochii. Masa și cazarea pentru o zi le-au foar asigurate de organizatorii festivalului (vezi lista mai jos).

Trupa care a participat la Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii Ploiești este următoarea:

 • Amalia Ioana VISAN , Lavinia STOIAN, Ana Maria URSU, Bianca TROFIN (cl. a IX-a)
 • Alexandru MIHAILA, Raluca CHELARIU, Ana ANITEI, (cl. a X-a)
 • Iustin CACIULEANU, Andreea RUSU (cl. a XI-a)

FELICITARI tuturor acestor tineri merituoși care își aduc contribuția la gloria orașului Buhuși! 

Când scriu ,,tineri” mă refer inclusiv la Stefan Zaharia, pentru că deși este un bărbat în floarea vârstei, are spiritul tânăr. Iar arta nu are vârstă, ci spiritul mereu tânăr!

Clasamentul final a fost:

 1. Comunitatea Elenă Prahova cu piesa ”Două loturi”;
 2. Palatul Copiilor Brăila cu piesa ”Prostia Omenească”;
 3. Școala Gimnazială nr. 22 Galați cu piesa ” Castravetele/ Domnul Goe”
 4. MENTIUNE – Clubul Copiilor Buhuși cu piesa ”O familie modernă”;

Astăzi, duminică, de la ora 10:00 a avut loc un moment aniversar, de amintiri, unde au fost fi prezenți foști participanți la edițiile Festivalului de-a lungul anilor, o gală a celor mai bune momente ale Festivalului, precum și festivitate de premiere.  Organizatorii Festivalului Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii sunt Palatul Copiilor Ploiești, Primăria Ploiești, Consiliul Local Ploiești, Consiliul Județean Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

DETALII – Anul acesta, pe scena sălii Europa de la Palatul Administrativ, au intrat în concurs 8 trupe care concurează ”lupta” pentru Trofeul Festivalului. Programul concurs s-a desfășurat astfel:

Sâmbătă, 28 mai, a început concursul de la ora 9:00:

 • Palatul Copiilor Buzău- ”La o bere cu nenea Iancu”;
 • Palatul Copiilor Brăila- ”Prostia Omenească”;
 • Clubul Copiilor Buhuși- ”O familie modernă”;
 • Comunitatea Elenă Prahova- ”Două loturi”;
 • Școala Gimnazială nr 22 Galați- ” Castravetele/ Domnul Goe”.

După-amiază, de la ora 14:00 pe scenă au fost:

 • Școala de Dans și Teatru Dya FUN- ”Pagini de Revistă!”;
 • Casa de Cultură ”Ioan N. Roman” Medgidia- ”Ocolul pământului în 80 de… rate”;
 • Palatul Copiilor Ploiești- ”Moft Junior la 25 de ani!”.

Despre ,,Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii Ploiești”, ziarul prahovean ,,NecenzuratPH” scria că:

,,Doar pandemia a întrerupt unul dintre cele mai așteptate evenimente artistice în care copiii sunt vedete. Așa că ”sfertul de secol” a fost amânat puțin… De-a lungul timpului, din 1996 și până acum, mii de mici artiști au urcat pe scena Festivalului. Unii dintre participanți au devenit artiști profesioniști, actori, cântăreți, balerini. Alții au rămas cu amintirile, cu bucuria scenei… Început de la o dorință a profesoarei de teatru Antoaneta Trifu și a regretatei profesoare de dans Zoe Martin, de la Palatul Copiilor Ploiești, Festivalul a devenit an de an o rampă de lansare a unui vis. Câte emoții, câte bucurii, câte lacrimi au fost de-a lungul anilor! Festivalul a devenit o frumoasă ”poveste” de spus copiilor ai căror părinți au fost la rândul lor mici artiști.”

Sursa foto: Clubul Copiilor Buhusi

Recommended For You