Formatia ABBA revine pe scena… digitală

Interpretând hiturile lor mult îndrăgite, precum „Mamma Mia!” și „Dancing Queen”, grupul suedez ABBA va revenit joi, 2 iunie 2022 pe scenă doar ca ,,avataruri digitale”, pentru un concert la Londra. Trupa,  din care fac parte Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog și Anni-Frid Lyngstad, a fost adusă la ,,viață virtuală” ca versiuni digitale ale lor din perioada lor de glorie din anii 1970, datorită tehnologiei de captare a mișcării. Ultima lor reprezentație împreună a fost acum aproximativ 40 de ani. Cei patru, toți acum în vârstă de aproape șaptezeci de ani, au pozat împreună la premiera covorului roșu al concertelor de joi, într-un loc special construit, numit ABBA Arena.

„Cred că toți suntem foarte fericiți să ne întoarcem la Londra pentru că nu am fost aici de nu știu câți ani. Este atât de plăcut să vezi toate fețele și toate așteptările și totul. Îți intră direct în inima”, a declarat Faltskog pentru Reuters.

 ABBA a lucrat cu o echipă de 850 de oameni de la Industrial Light & Magic, fondată de creatorul „Star Wars” George Lucas, pentru proiect. Însoțiți de o trupă live, avatarurile, sau ABBA-tars, interpretează aproximativ 20 de cântece în timpul spectacolului de 90 de minute, numit „Voyage”. În timpul spectacolului, au făcut glume și chiar au avut schimbări de costume. Adevăratul ABBA a urmărit în rândul publicului și a urcat pe scenă la final, îmbrățișându-se și făcându-i cu mâna mulțimii.

Concertele, care încep oficial vineri, fac parte dintr-o revenire de mare succes a trupei, care a ajuns în fruntea topurilor în noiembrie anul trecut cu „Voyage”, primul lor album în 40 de ani. Formată în 1972, ABBA a câștigat legiuni de fani din întreaga lume și a vândut aproximativ 385 de milioane de discuri. S-au despărțit la începutul anilor 1980, cu zvonuri învolburând ani de zile că se vor reuni pe scenă.

„Ideea de ABBA nu ne-a părăsit niciodată”, a spus Faltskog unui reporter. Întrebat dacă asta a fost pentru trupă, Lyngstad a spus pentru Reuters: „Depinde cât timp rămânem în viață… Dacă avem noroc”. „Nu cred că vom face altul… Cu siguranță nu, dar niciodată să nu spui niciodată”, a adăugat Andersson. „Avatarurile continuă să trăiască”, a spus Ulvaeus

Traducere si adaptare de Elena Dinu dupa un text REUTERS via Fance24.

Foto/video: France24  si alte foto: timestotimes	

Recommended For You