,,Caravana culturii concurenței” a ajuns la Bacau

Maine, incepand cu orele 10, la sediul Consiliului Judetean Bacau, va avea loc conferinta de presa cu tema  ”Caravana Culturii Concurenței”. Conferința de presă va fi susținută de președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și membri din conducerea Consiliului Național al Concurenței. Gazeta de Buhusi va prelua acest eveniment de la colegii bacauani. UPDATE: Conferinta de presa poate fi vizionata aici. Bogdan Chiritoiu nu a fost prezent la conferinta de presa.

„Caravana culturii concurenței” este un eveniment de informare a culturii concurenței pentru reprezentanții autorităților administrației publice locale și cei ai mediului de afaceri din toata tara. In comunicatul Cosiliului Concurentei se arata ca: „Considerăm importantă comunicarea și indrumarea realizată de entităti cu atribuții de control, această conferință fiind o dovadă a unei normalități în care trebuie să intre societatea românească. Astfel, Consiliul Concurenței demonstrează că se poate face îndrumare înainte de a-și exercita puterile de investigație, dupa caz. Accentul cade astfel pe dialog și solicitare de consultanță inainte de a săvârși o practică cu eventuale consecințe anticoncurențiale”.

O delegație a Consiliului Concurenței, condusă de Bogdan Chirițoiu, președintele autorității, se află la Bacău în perioada 7-9 iunie 2022, pentru a se întâlni cu atât reprezentanții autorităților locale, cât și ai mediului de afaceri în vederea promovării regulilor de concurență și a comportamentelor care pot fi considerate anticoncurențiale, dar și pentru a afla problemele cu care se confruntă aceștia pe plan local. Din delegație vor face parte: Dan Virgil Pascu, vicepreședinte, Daniela Bădilă, Director General, precum și alți membri ai conducerii autorității de concurență, precizeaza comunicatul.

Consiliul Concurenței este singura autoritate responsabilă cu aplicarea regulilor de concurență, având ca principală misiune protejarea consumatorilor de practicile ce pot distorsiona funcționarea pieței libere. Activitatea Consiliului Concurenței se desfășoară pe două componente: una preventivă, de monitorizare și supraveghere a piețelor, și una corectivă, de sancționare a abaterilor de la un comportament concurențial normal.

Recommended For You