Denia Prohodului Domnului (2021) la Catedrala ,,Sf. Nicolae” Buhusi (video)

In Sfanta si Marea Vineri, in toate bisericile ortodoxe, se savarseste Denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de inmormantare a Mantuitorului Iisus Hristos. Versurile Prohodului au fost compuse de Sfantul Ioan Damaschin.... Read more »

Malin BOT: 15 site-uri în care am încredere. Jurnaliștii care au refuzat compromisul cu patronii corupți

Malin BOT: 15 site-uri în care am încredere. Jurnaliștii care au refuzat compromisul cu patronii corupți. Lista celor 15 situri de incredere G4media.ro – jurnalistii au plecat de la Hotnews SPOTMedia.ro –... Read more »

Vinerea Mare

Vinerea Mare din Săptămâna Paştelui se mai numeşte şi Vinerea Seacă, Vinerea Scumpă, Vinerea Patimilor, Vinerea Frumoasă ori Vinerea Şchioapă. Se zice că în această zi sunt cuprinse toate vinerile unui an... Read more »

După Paște, la școală din nou!

După vacanța de Paște, toți elevii din clasele terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal vor desfășura ore fizic, la școală. Decizia a fost luată miercuri, 28 aprilie, de către Comitetul... Read more »

Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Joia Mare este închinată amintirii a patru evenimente din viața lui Iisus: spălarea picioarelor, Cina cea de Taină, rugăciunea arhierească înainte de Patimi și vinderea Domnului. Este totodată momentul în care se... Read more »

Despre urările de Paște

Filologul si eseistul Adrian Papahagi a oferit cateva sfaturi despre urarile de Pasti in contextul apropierii sarbatorilor pascale. ,,Evitati neopagânismul kitsch: copilași, iepurași, oușoare roșioare, mielușei, apusuri spectaculoase”, spune clujeanul. Papahagi ne... Read more »

Simbolistica evenimentelor din Săptămâna Patimilor

În timpul Săptămânii Patimilor ne reamintim și retrăim ultimele zile din viața Mântuitorului, cu întreaga lor tensiune și dramă lăuntrică. În această săptămână, fiecare zi are un înțeles și un mesaj foarte... Read more »

Firmele mici nu mai sunt obligate să întocmească fișa postului și regulamentul intern

Guvernul a adoptat azi o ordonanță de urgență ce prevede debirocratizarea activității în cadrul microîntreprinderilor cu până la 9 angajați. Astfel, ele vor putea ține evidenţa orelor de muncă prestate zilnic de... Read more »

Revista ATENEU – numărul aprilie 2021

A apărut numărul de aprilie al revistei de cultură ,,Ateneu”. Vă prezentăm sumarul acesteia, cu propunerea de a cumpăra ediția tipărită. Ce poate fi mai frumos când, la o cafea de prânz,... Read more »

Ciorba de varză

Poate v-ati pus intrebarea ce feluri de mâncare să mai faceți în ultima săptămână de post, denumită și Săptămâna mare. Noi va propunem o rețetă simplă și ușor și rapid de făcut.... Read more »

Aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim în Sâmbăta Mare

Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim va continua și în acest an, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare. Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 1... Read more »

𝐔𝐧 𝐬𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥 𝐧𝐮𝐦𝐢𝐭 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚

Seara trecută am visat că sînt regele Suediei și că-i înmînez premiul Nobel pentru literatură doctorului Ion Vianu, autorul cărții „Între violență și compasiune”, pe care, citind-o, am simțit că sînt atins... Read more »