De 1 iunie, mergi cu copii tai la muzeu

PROGRAM DE VIZITARE pe 1 IUNIE 2021 În data de 1 iunie 2021, expozițiile Complexului Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” vor fi deschise publicului. De ziua copiilor puteti merge impreuna cu acestia... Read more »

Pentru binele adolescentilor, primaria Moinesti organizeaza ,,Maratonul vaccinarii”

Cand tocmai scriam zilele trecute despre faptul ca administratia locala buhuseana nu se implica serios in actiunea de vaccinare anticovid, iata ca, la polul opus, administratia moinesteana ia taurul de coarne si... Read more »

Expozitie de caricatură – Constantin PAVEL

Miercuri, 9 iunie 2021, la orele 13, Biblioteca Orășenească ,,George Bacovia” din Buhusi găzduiește vernisajul expozitiei de caricatură Constantin Pavel. Publicul buhușean este invitat să participe la acest eveniment cultural. Evenimentul este... Read more »

Program social: Litoralul pentru toți

Federatia Patronatelor din Turism (FPTR) anunță că: Peste 50 de hoteluri pun la dispoziție aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte, în cadrul programului “Litoralul pentru Toți”, tarifele pornesc de la... Read more »

Pro Memoria: Doina CORNEA

Astăzi, 30 mai, se împlinesc 92 de ani de la nașterea Doinei Cornea, traducătoare, publicistă şi disidentă anticomunistă. Doina Cornea s-a născut la 30 mai 1929, la Braşov. A urmat cursurile Liceului... Read more »

Casa în care îmi voi sfârși viața

Frumusețea și simplitatea unui mesaj public te poate pune, câteodată, pe gânduri. Gânduri despre viața ta, rememorarea unor nostalgii din trecut sau sentimente din prezentul apropiat. Oricum ar fi, îți atrage atenția.... Read more »

30 mai 2021 – ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

Cuvantul IPS Daniel, Patriarhul Romaniei, la sarbatorirea zilei romanilor de pretutindeni. Reamintim ca acest an 2021 este anul omagial al pastoraţiei românilor din afara României şi comemorativ al celor adormiţi în Domnul.... Read more »

Ai canalizare lângă casă? Atunci trebuie să te racordezi! (partea I)

Toate locuințele individuale (case, vile, etc.) care nu sunt racordate la canalizarea publică vor trebui să se racordeze (exemplu în foto 1). Într-un anunț de interes public (afișat doar la avizierul din... Read more »

Sindromul ,,Șoșoacă”

Ceea ce lumea medicală responsabilă poate denumi ”sindromul Șoșoacă” reprezintă un fenomen foarte periculos. Dar spre deosebire de iresponsabilii ”de stradă”, care pot spune toate aberațiile posibile fără să dețină aura specialistului,... Read more »

Ciclism șosea: Turul Colinelor, ediția a II-a

A doua ediție Turul Colinelor la ciclismul de șosea va avea loc pe 12-13 iunie 2021. Datorită faptului că prima ediție desfășurată anul trecut în județul Bacău a fost un real succes,... Read more »

Un șarpe de 7 metri a fost prins în lacul de la insula de agrement Bacău

În lacul de lângă insula de agrement din Bacău a fost prins un șarpe de 7 metri lungime și 50 cm grosime. Un adevărat monstru, care a creat numeroase probleme. Poza lui... Read more »

MTB Roman Maraton va avea loc pe 18 septembrie

În următoarea perioadă, pasionații de ciclism vor putea participa la a treia ediție MTB Cupa Moldovei, ce constă în cinci competiții Mountain Bike desfășurate în zone diferite din țară. Startul competițiilor va... Read more »