Scrisoare pastorală la Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos 2021 și a Anului Nou 2022

Sub titlul ,,Dumnezeul Cel veșnic coboară în timpul efemer” , publicam integral scrisoarea pastorala de Craciun si Anul Nou 2022 a IPS Ioachim, arhiepiscopului Romanului si Bacaului. ✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Iubitului... Read more »

Craciun binecuvintat tuturor

Aproape ca a mai trecut un an, un an greu, cu multe probleme, in care toti buhusenii (si nu numai) au avut de infruntat restrictiile pandemiei. Multi dintre cetatenii au plecat dintre... Read more »

Colinde si Moșul au binevestit Crăciunul în biserica Sf. Nicolae

In aceasta dupa amiaza, incepand cu orele 15, la biserica Sf. Nicolae din Buhusi, sub blagoslovirea vrednicului preot paroh Vasile Cozma si cu ajutorul preotilor Radu si Sorin Munteanu, au continuat traditiile... Read more »

Primarul a trimis politia locala la treaba, pe strazi!

Intr-o postare pe pagina sa, primarul municipiului bacau, Lucian Stanciu Viziteu a scris ca va reorganiza politia Locala a Municipiului Bacau. Astfel, edilul bacauan arata cum a operat modificari in structura Politiei... Read more »

Carti in dar de la Mos Craciun

Biblioteca Oraseneasca George Bacovia Buhusi a gazduit astazi un eveniment deosebit: a oferit celor prezenti carti din partea lui Mos Craciun. Evenimentul a inceput la orele 10 azi-dimineata si vizitatorii, mai mici... Read more »

,,Nu pierdeți timpul îndumnezeirii” – Mesaj pastoral al IPS Ioachim la sărbătoarea Nașterii Domnului 2021

✝IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Mesaj pastoral la sărbătoarea Nașterii Domnului din anul mântuirii 2021 Nașterea Fiului lui Dumnezeu în istorie este forma cea mai concretă de manifestare a iubirii infinite a... Read more »

Ansamblul ,,Codrii Neamtului” – spectacol de gala in Ajunul Craciunului

Maine, 24 decembrie 2021, orasul Buhusi va fi gazda unui spectacol de gala oferit de ansamblul folcloric ,,Codrii Neamtului” din Piatra Neamt. Vor fi prezentate colinde traditionale din zona Neamtului, in coregrafia... Read more »

Ajun la Biserica ,,Sf. Nicolae” – colinde de Craciun

In Ajunul Craciunului (vineri, 24 decembrie 2021) la orele 15, biserica ,,Sfintul Nicolae” din Buhusi va rasuna de colindele copiilor. Vor fi prezenti elevii scolii gimnaziale ,,Stefan cel Mare” Buhusi, condusi de... Read more »

Dansul formatiilor de ursi din Comanesti si Darmanesti revine

Primaria Orasului Buhusi anunta ca maine, vineri 24 decembrie, va avea loc sectacolul formatiilor de ursi din Zavoiul Comanestilor si Darmanesti. Un numar de 40 de ,,ursi”, dansand in ritmul tobelor si... Read more »

VIDEO: Colindul elevilor buhuseni

Spectacolul de colinde oferit de elevii buhuseni cu ocazia Craciunului si a Anului Nou 2022, desfasurat pe scena Casei de Cultura din Buhusi, a reunit numneroase formatii de la majoritatea scolilor din... Read more »

Directorii de scoli din Buhusi care raman pe functii prin detasare

In urma examenelor desfasurate del ISJ Bacau, un numar de 135 de directori și directori adjuncți au fost admiși pe o perioada de 4 ani, începând cu data de 17 ianuarie 2022,... Read more »

Proiect de lege pentru includerea Revoluţiei din ’89 în manualele de istorie

Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest Timișoara și deputat PNL, vrea să introducă în programa școlară Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989, potrivit unui comunicat de presă. El spune că... Read more »