LPS arata un deget pentru Textila: 2-3

Astazi dupa-amiaza echipa de fotbal Textila Buhusi a pierdut meciul in fata LPS Bacau (Liceul Program Sportiv). Scor 2:3, la pauza 1:1, meci pe teren propriu. Confruntata cu multe probleme, echipa Textila... Read more »

Sedinta de CL in ultima zi a lunii martie

Maine, 31 martie 2022, la orele 14, la sediul Primariei Buhusi va avea loc sedinta de CL. Accesul este liber. Sedinta va avea urmatoarea ordine de zi: 1. Proiect de Hotărâre privind... Read more »

Campionatul Național de înot pentru seniori, tineret și juniori

Campionatul Național de înot pentru seniori, tineret și juniori Bazinul Olimpic din municipiul Bacău găzduiește în această săptămână, în perioada 23-26 martie 2022, întrecerile Campionatului Național de înot pentru seniori, tineret și... Read more »

Basescu, declarat de instanta colaborator al Securitatii. Definitiv!

,,Traian Băsescu trebuie să-și dea demisia din Parlamentul European! Turnătorii de ieri nu pot construi Europa de mâine.” spune Cosette Chichirau (USR). Verdict definitiv: Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea ca poliție... Read more »

Concert Arturo Sandoval & Band – Focsani Blues Festival 2019 (I)

Arturo SANDOVAL si orchestra – concert desfasurat la Focsani Blues Festival , Delta Siretului ,,Zaga-Zaga”, 30 august 2019. O productie Gazeta de Buhusi 2019-2022 & Asociatia Estica. Concert Arturo Sandoval & Band... Read more »

Seara poeziei lui Tudor Iovian

Cum se putea incheia o saptamână decât cu un frumos moment poetic, pe versuri de Tudor Ivan (Ion Tudor Iovian) ? La Centrul de Cultura ,,George Apostu” a avut loc lansarea cartii... Read more »

Lansare de carte Ion Tudor Iovian

Conf. dr. Adrian Jicu, Universitatea Bacau, ne traseaza cateva repere despre volumul de poezie care se va lansa astazi la Centrul de Cultura George Apostu din Bacau. ,,Unul dintre marii nedreptățiți ai... Read more »

Adrian Jicu despre Tudor Iovian: Poezia ca (unică) Realitate (partea I)

Cu ocazia lansarii volumului de poezie ,,eu scriu ca sa generez existanta” al poetului buhusean Ion Tudor Iovian l-am rugat pe conf. dr. Adrian Jicu, profesor de litere la Universitatea Vasile Alecsandri... Read more »

Textila Buhusi incepe returul în forță

Campionatul judetean de juniori a reinceput meciurile. Joi, 17 martie 2022, Textila Buhusi a disputat pe teren propriu (stadionul 1 Mai Buhusi), prima partida din returul campionatului, in compania Gloriei Zemes. Meciul... Read more »

Cum ar face Armata Română față unei eventuale invazii?

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a modificat deja fața Europei. A schimbat inclusiv strategia forțelor militare NATO din Europa de Est și nu numai. Până pe 24 februarie, armata română era... Read more »

Un fost agent KGB despre viitorul lui Putin

Fostul agent KGB Jack Barsky a explicat la CNN că liderul de la Kremlin se află acum într-o situație dificilă, din care ar putea ieși prin încheierea invaziei din Ucraina și declararea... Read more »

Kievul, dupa 21 de zile de razboi (galerie foto): interviu cu primarul Kievului

Vitali Klitschko (50 de ani), primarul Kievului, și fratele său Vladimir (45 de ani) sunt doi membri de bază în demersurile pentru apărarea capitalei Ucrainei, în contextul bombardamentelor armatei ruse. În ultimele zile, Kievul a fost puternic afectat... Read more »