Calendar apicol pentru luna MAI

Luna mai, mult aşteptată de către toti apicultorii, poate aduce, în funcţie de o serie de factori, primele rezultate ale muncii albinelor, rezultate care se vor reflecta în buzunarele fiecărui apicultor. Este... Read more »

Fonduri UE 2022: Granturi pentru afaceri în agricultură și industrie alimentară (proiect oficial)

Afacerile agricole și alimentare românești, organizate ca microîntreprinderi, firme mici și mijlocii (IMM), PFA, întreprinderi individuale și alte forme juridice, vor putea obține granturi de capital de lucru de câte 5.000-120.000 euro... Read more »

„Narcisa Lecușanu” este noul nume al Sălii Sporturilor din Bacău

,,Sala Sporturilor din orașul Bacău va purta numele vicecampioanei mondiale la handbal seniori, câştigătoare a Cupei Cupelor EHF şi finaliste a Ligii Campionilor, Narcisa Lecușanu.” – a anunțat Eduard Novak, ministrul sportului.... Read more »

Agaricii copy-paste

Deprofesionalizarea instituțiilor publice este logica partidelor aflate la guvernare ca urmare a votului majoritar emoțional, nu rațional sau pe bază de analize. Această logică a fost păguboasă pentru România aflată într-o tranziție... Read more »

Scade numărul beneficiarilor de ajutor social (partea I)

Numărul beneficiarilor de ajutor social din Romania (venit minim garantat) a fost de 159.438 în martie 2022, cu 315 mai puţini faţă de luna anterioară, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru... Read more »

Florin Georgescu despre nevoia de capitalizare a economiei romanesti

,,Avem o necesitate accentuată de capitalizare a economiei românești cu nu mai puțin de 32 de miliarde de euro adică 15 la sută din Produsul Intern Brut”, a spus prim-viceguvernatorul BNR Florin... Read more »

Buhuși, orașul fără veterani de război

„Dacă vrei pace, pregătește războiul” (SI VIS PACEM, PARA BELLUM) Buhușiul este orașul care nu mai are veterani de război. Din păcate! Astăzi, 29 aprilie, celebrăm ziua veteranilor de război. Această comemorare... Read more »

Izvorul Tamaduirii

In vinerea din Saptamna Luminata, crestinii ortodocsi sarbatoresc Izvorul Tamaduirii. Aceasta sarbatoare ne aduce aminte de una dintre minunile Maicii Domnului, petrecuta cu un orb. Inainte de a fi imparat, Leon cel... Read more »

Masinile electrice vor avea numere verzi

Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde a fost publicat în Monitorul Oficial. Măsura este foarte importantă pentru că identificarea clară a acestor... Read more »

Buhusi Dance Fest – editia a II-a

Sambata, 30 aprilie 2022, incepand cu orele 10, Casa de Cultura ,,Elisabeta Bostan” din Buhusi gazduieste concursul-festival de dans BUHUSI DANCE FEST, editia a II-a. Conform organizatorului, Scoala de Dans Sportiv ADAMAS,... Read more »

Nici o ședință fără umilință! (fabulă)

Nici o ședință fără umilință! (fabulă) (sau cum Voievod i-a tras de sfori pe boierii locali)   Cică într-un mic voievodat De tip patriarhat, Unde conducea un domn iscusit, Divanul local era... Read more »

Sărbătoarea Învierii la Buhuși, în imagini

Cele mai bune imagini realizate la Sărbătoarea Sfintei Învieri de la Buhuși – Biserica Sf. Nicolae, Buhusi, 24 aprilie 2022. © Foto: Iulian Pascaluta Read more »