Buzaul a copiat Buhusiul: presa a fost interzisa la sedintele CL

CL Buzău a adoptat un nou regulament care prevede că persoanele care vor să asiste la şedinţe o pot face doar dacă au interes legitim legat de un proiect anume şi doar... Read more »

Câte ceva despre programele de ,,adblocking”…

Pentru un simplu utilizator de internet, înlăturarea tuturor reclamelor de pe paginile pe care le accesează reprezintă un scenariu ideal, fie că vorbim de pop-ups sau de bannerele publicitare, care pot trimite... Read more »

Biletele de tren se scumpesc de la 1 iulie

Biletele de tren se scumpesc cu 20% la toți operatorii, inclusiv la CFR, de la data de 1 iulie 2022. Majorarea vine după ce operatorul de stat CFR Călători a cerut acest... Read more »

Ministrul Educației atenționează primăriile care nu plătesc bursele elevilor că fac deturnare de fonduri

Ministrul Educației atenționează primăriile care nu plătesc bursele elevilor că fac deturnare de fonduri: Vom propune o reformă a sistemului de alocare a burselor / Bursa de ajutor social va avea un... Read more »

Istoricii Academiei Române: ,,Se instituie o adevărată cenzură asupra trecutului național”

Istoricii Academiei Române, memoriu adresat instituțiilor statului, după decizia de restricționare a accesului la Fondul Arhivistic Național: Se instituie o adevărată cenzură asupra trecutului național Citeste si ,,Scrisoare deschisă privind accesul istoricilor... Read more »

CJI: ,,Protecția surselor jurnaliștilor în România este în pericol” (partea I)

I. Centrul pentru Jurnalism Independent avertizează: Protecția surselor jurnaliștilor în România este în pericol. Sentința pronunțată de Judecătoria Iași, prin care se solicită ziaristului Gabriel Gachi și publicației Reporter de Iași să își dezvăluie... Read more »

Plagiatorul Ciuca si pasarea dosarului prin metoda ,,coperta”

Cum a fost direcționat dosarul premierului Nicolae Ciucă prin metoda ”coperta” către judecătorul Marius Iosif, care s-a pensionat imediat după ce a anulat sesizările de plagiat / Plus: Până anul trecut, Iosif... Read more »

Lucian Croitoru (BNR): ,,Inflatia este o politica”

Lucian Croitoru, consilierul pe politică monetară al guvernatorului BNR, arată într-o analiză postată pe Facebook că ”inflația nemaiîntâlnită în ultimii 40 de ani în economiile dezvoltate este în cea mai mare măsură... Read more »

Sfaturi pentru abordarea BAC-ului

Sfaturi pentr abordarea subiectelor la Bacalaureat Romana =  Topologeanu si Cerchez MATE = Elena Grecu si Mihaela Doinaru INFO = George Trifan Read more »

Fanfara Ciocarlia, un petec de culoare sub soare

Fanfara Ciocarlia – o formatie tiganeasca teribila, cu zeci de concerte pe lista in aceasta vara, toate in vestul Europei. Caci prin Romania nu mai sunt bani de concerte decat in privat.... Read more »

,,A furat… dar a si facut!”

Asa zice romanul nostru, foarte ingaduitor cu generatiile de hotii care fura perpetuu in neodemocratia contemporana. Aceasta ingaduinta naste monstri, dupa cum bine se vede de 30 de ani. Monstrii fara scrupule,... Read more »

Programul ,,Zilelor Orașului Piatra-Neamț 2022: PIATRA FEST”

,,Între 24 și 26 iunie ne vedem la Zilele Orașului! Am pregătit trei zile de sărbătoare în care vom celebra împreună comunitatea pietreană, cu evenimente cultural-artistice, Gala Generațiilor, festivalul gastronomic „Piatra Food... Read more »