Ăștia suntem- datele* recensamântului județului Bacău

S-au publicat datele INS – Institutul national de Statistica (INSSE): orașul Buhuși are 14,152 de locuitori rezidenți. Oficial, numărați la recensamântul populației din 2021. Există un semn de întrebare: conform datelor din... Read more »

Cetățenii vor putea plăti utilitățile în rate

ANRE va emite o decizie prin care furnizorii (gaze, energie electrica, etc) vor fi obligaţi să accepte plata în rate la gaze şi curent. Astfel, pentru facturi pe perioade mai mari de... Read more »

Orasul fara promovare turistica (I)

Acum 15 ani cineva scria un articol in ,,Desteptarea” cum ca orasul Buhusi nu are promovare turistica. Targul nostru era anost, prafuit si fara trecere la turisti. Autorul articolului era Ion Fercu.... Read more »

Degeaba

Sedinta CL Buhusi de astazi (video aici) a validat noul buget al orasului. Cu mici modificari neesentiale, proiectul a trecut in forma propusa de primarul Zaharia. A fost exact cum am banuit... Read more »

Sarbatoarea ,,Sfintii Trei Ierarhi”

Spre sfarsitul secolului al XI-lea, la Constantinopol se iscase o mare disputa legata de cei trei ierarhi, pe care ii praznuim pe 30 ianuarie, oamenii intrebandu-se care este mai mare: Sfantul Vasile... Read more »

Omul sfințește locul (I) – Deszăpezirea drumurilor din Buhuși

Am discutat cu Dan Teslariu despre deszăpezirea străzilor orașului, una din atributiile sale de viceprimar. Ninsoarea căzută pe Buhusi a fost binevenită, dar nu și pe străzi. Asa că, sub supravegherea viceprimarului... Read more »

Propuneri noastre pentru bugetul orasului

Astazi s-a desfasurat, pentru prima data, dezbaterea publica a bugetului orasului Buhusi. Am demarat discutiile avand ca principiu: ,,Daca nu investim in oameni, celelalte investitii nu au nici o valoare!”, iar primarul... Read more »

Nae și oamenii de AUR vor dansa ,,Hora Unirii”

O grupare de 20 de buhușeni, membri ai partidului AUR filiala Buhusi, vor pleca mâine dimineață spre Iasi pentru a celebra 164 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Nae Butuc a... Read more »

Buhusiul a fost ,,cucerit” de Șoșoacă!

Partidul înfiintat de senatoarea Diana Șoșoacă –SOS Romania – și-a înființat filială și la Buhuși. Unii dintre membrii acestei filiale au participat la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Nationale a Romaniei din centrul... Read more »

Coferinta: ,,Unirea principatelor si dinamica unitatii nationale”

Conferinta dedicata Unirii Principatelor Romane la Iasi de astazi desfasurata în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu participarea urmatoarelor personalitati: acad. Ion Tighineanu, presedintele Academiei de... Read more »

Program 24 ianuarie, ziua Unirii Principatelor Romane

PROGRAM 24 ianuarie 2023 – 164 ani de la Unirea Principatelor Romane Conform unui comunicat de presa al Primariei Iasi, programul manifestărilor din ziua de 24 ianuarie 2023 organizate în Piața Unirii... Read more »

La vremuri noi, ,,pompieri” noi

Astăzi a iesit la pensie un pompier (veritabil) din SVSU Buhusi. Cu aceasta ocazie, doi oportunisti s-au deghizat în ,,pompieri” pentru a se infiltra în poza grupului pompierilor adevărați. E vorba de... Read more »