Programul festivalului ,,Cinecopilaria”, editia a II-a

In perioada 28-30 aprilie 2023, in sediul Casei de Cultura ,,Elisabeta Bostan” din Buhusi se va desfasura festivalul ,,Cinecopilaria”. Ajuns la a doua editie, festivalul are invitati de marca precum Izabela Bostan,... Read more »

Protectia surselor jurnalistilor (p3): Considerente de maximă importanță

In editorialul de astazi, referitor la retragerea licentei de televiziune postului RomaniaTV, Catalin Tolontan explica de ce nu este de acord cu retragerea acesteia. In subsidiar, acesta explica, pentru cine are urechi... Read more »

Prea mult noroi

Drumul prin pădure, care duce la mănăstirea Runc, a fost ,,amenajat” zilele acestea pentru sărbători. Din cauza topirii zăpezii căzute la început de lună s-a format noroi, drumul devenind impracticabil. Pentru a... Read more »

,,Bucate boierești” la îndemâna tuturor

Cartea de ,,bucate boierești” pe care v-o prezentăm a fost scrisă de Kogălniceanu și Negruzii, oameni celebri în epoca formării României. Aceasta dezvăluie tot felul de rețete românești arhaice, rețete care se... Read more »

Principesa Margareta va participa la încoronarea Regelui Charles

Majestatea Sa Principesa Margareta, Custodele Coroanei României, și Alteța Sa Regală, Principele Radu, vor lua parte la Încoronarea Majestății Sale Regele Charles al III-lea și a Majestății Sale Regina-Consort. Charles, în vârstă... Read more »

Controale ale DSVSA în piețe și magazine

Având în vedere că în apropierea sărbătorilor pascale consumul de alimente crește, Directia Sanaitar Veterinara pentru Siguranta Alemntelor Bacau (DSVSA) a efectuat o serie de controale la producătorii/vânzătorii din piețe si magazine.... Read more »

Expoziție de fotografie si arte vizuale la Piatra Neamț (I)

Muzeul de Artă Piatra-Neamț anunță că, în parteneriat cu Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, propune un nou proiect de artă contemporană.... Read more »

În prohibiție, pescari stau după “gratii”?

AJVPS Sibiu scrie că… ,,In prima zi de prohibitie, unii dintre pescari nu se dezmint de la a ignora legea si eforturile majoritatii de a proteja resursa acvatica vie, pescuind fara jena... Read more »

De ce ne ard bisericile?

Chiar astăzi, de Florii, biserica ortodoxă din zona Borșa (jud Maramureș, vezi foto) a ars din temelii. O tragedie fără seamăn, bineînțeles, atât pentru parohia respectivă, dar și pentru comunitatea de credincioși.... Read more »