Buhusiul de ziua limbii romane

Este al nu-știu-câte-lea an în care la buhuși nu se întâmplă nimic în 31 august, ziua limbii române. Aruncăm o privire critică prin târg și constatăm lipsa cronică a acțiunilor culturale în... Read more »

Să avem curajul să-i spunem răului pe nume

In cartea sa ,,Veniți de luați bucurie“, (Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2001, pag. 17) Arhimandritul Teofil Părăian îndemna ca noi, toți oamenii, trebuie sa avem curajul să-i spunem răului pe nume in loc... Read more »

Program NAF – Neamt Art Festival

Intre 1 si 3 septembrie va avea loc Neamt Art Festival in Curtea Domneasca din municipiul Piatra Neamt.  In prima seara artistica a Festivalului vor avea loc trei evenimente intr-unul: • ????... Read more »

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul este praznuita pe 29 august. Este ultima mare sarbatoare din anul bisericesc, pentru ca pe 1 septembrie incepe un nou an. Ziua Taierii capului Sfantului Ioan Botezatorul... Read more »

VIDEO ,,Serile băcăuane” (ziua III-a) – Directia 5 Simfonic

Intr-o fuziune de sonorități, formația ,,Direcția 5” și ,,Filarmonica Mihail Jora” prezintă piese de muzică ușoară și rock în transcriere simfonică. O provocare care nu poate fi neglijată si pe care avem... Read more »

VIDEO ,,Serile băcăuane” (ziua II-a) – Recital de percuție ,,Spirit” si concert Adrian Naidin

A doua zi a concertelor din seria ,,Festivalul Serilor Băcăuane” aduce pe scena din fața Prefecturii Bacău ansamblul muzical ,,Spirit”, condus de prof. Mihai Bălan (Colegiul de Arta George Apostu Bacau), dar... Read more »

VIDEO ,,Serile băcăuane” 2023 (ziua I) – Ascultă românește

Prima seară a concertelor din ,,Festivalul Serilor Băcăuane” (editia a II-a) aduce pe scena din fata Prefecturii Bacau orchestra Filarmoniii ,,Mihail Jora” si Ansamblul Folcloric ,,Busuiocul”. Vor fi interpretate piese romanesti intr-un... Read more »

Ce se mai ascunde în iarba spatiilor verzi?

Spatiile verzi din zona Cornisa au fost tinta actiunii de ingrijire efectuata de lucratorii Primariei Buhusi. Zilele acestea s-au efecturat lucrari de tundere si cosire a vegetatiei, de curatare si greblare, precum... Read more »

PEPCO, alt supermarket in acelasi târg

Ieri s-a deschis nou supermarket din targul nostru. PEPCO, brand polonez la nivel european, este un magazin specializat in vanzarea de ,,articole de îmbrăcăminte pentru întreaga familie, precum și produse pentru casă,... Read more »

Burse mai mari pentru elevi incepand cu noul an scolar

Elevii vor primi, din toamnă, burse mai mari – prevede noua lege a învăţământului preuniversitar (legea 198/2023). Bursele vor putea fi suplimentate în timpul anului şcolar şi cu alte sume alocate de... Read more »

Maine incepe ,,Blues in the Garden Festival” (IV)

Vineri, 25 august, debuteaza a patra editie a festivalului de blues si jazz din Darmanesti. Dupa ce a demonstrat ca muzica nu are frontiere, ajungand pe plaiurile orasului de pe Valea Uzului,... Read more »