,,Da’ ce legătură au toate astea cu Buhuși?”

Titlul editorialului de astăzi este o întrebare adresată de unul dintre cititorii noștri. Întrebarea, oarecum legitimă, apare ca reacție la articolul (video DW News) despre trenurile tribride Hitachi, construite în Italia. Nu... Read more »

VIDEO Transportul viitorului se construieste azi

Trenurile pe baterii sunt viitorul transportului feroviar regional în Europa. În Toscana deja a devenit realitate: Blues Train – un produs al companiei Hitachi – este primul tren “tribrid” din lume. În fabrica... Read more »

VIDEO Sabin Gherman: ,,De ce mi-e rușine că-s gazetar?”

Sabin Gherman se intreabă: ,,De ce mi-e rușine că-s gazetar?” Sunt de spus câteva lucruri, că nu-s obișnuit să rămân dator!   Read more »

Unii moinesteni cer desfiintarea unor piste de biciclete abia construite

Un grup de cetateni din Moinesti, jud. Bacau, cer desfiintarea pistelor de biciclete din oras. Pistele de biciclete abia au fost construite prin proiectul: “Extindere retea de piste de biciclete si reamenajarea... Read more »

USR, PMP si Forta Dreptei se constituie in ,,polul de dreapta”

Forţa Dreptei, partidul condus de fostul premier Ludovic Orban, a decis să se alăture USR şi PMP în constituirea unei alianţe de centru-dreapta. Decizia a fost luată luni, 30 oct.2023, în cadrul... Read more »

VIDEO ,,Cuvantul si carele de foc” lansare de carte

VIDEO ,,Cuvantul si carele de foc” – lansarea cartii autorilor Mariu Manta si Ion Fercu, astazi la Biblioteca Oraseneasca Buhusi. Invitati de seama din Uniunea Scriitorilor filiala Bacau, moderator Petre Isachi. Au... Read more »

Compania de apa CRAB anunta scumpiri 

Compania de furnizare a apei CRAB SA Bacau anunta scumpiri de tarife. Incepind cu data de 1 decembrie 2023 va majora tarifele la apa potabila si la canalizare. Preturile vor fi identice... Read more »

VIDEO Interviu cu primarul Zaharia despre schimbarea unei portiuni din teava de aductiune apa (canal fuga Bistrita)

Interviu cu Vasile Zaharia, primarul orasului Buhusi, despre lucrările de instalare a noii tevi de aductiune de apa pe podul de la canalului de fugă râu Bistrita, drumul spre Blăgesti. Interviu realizat... Read more »

DEZBATERE PUBLICĂ – Proiect de hotărâre impozite și taxe locale 2024

Primaria Buhusi anunta ca primeste propunerile cetatenilor buhuseni referitoare la proiectul de hotarare privind impozitele si taxele locale pentru 2024. Cetatenii pot face propuneri – detalii mai jos si in articol. Referitor... Read more »

O nouă sesiune a programului ,,Rabla Plus” pentru persoane fizice

Ministrul Mediului Mircea Fechet anunță că începând de joi, 23 noiembrie, AFM va deschide o nouă sesiune pentru programul Rabla Plus pentru autoturisme electrice și plug-in hybrid, pentru persoane fizice. „Începând cu... Read more »

Shakira plătește să nu facă închisoare, corupții României fug cu banii

Starul pop columbian Shakira a ajuns luni, 20 nov. 2023, la o înțelegere pentru a evita un proces la Barcelona pentru acuzațiile în care nu a plătit 14,5 milioane de euro (15,7... Read more »

ALDE s-a unit cu PNL, prin ,,absorbție”

Azi s-a făcut primul pas pentru fuziunea prin absorbţie cu ALDE, prin stabilirea normelor de reprezentare a acestui partid în structurile de conducere, menţionând că urmează să fie stabilită data la care... Read more »