Se vor mări salariile din primării. Din nou.

Guvernul vrea să majoreze cu 10% salariile din primării ​După protestele din această lună, Guvernul vrea să acorde creșteri salariale de 10% raportate la nivelul lunii decembrie 2023, în două tranșe. Cresterile... Read more »

Gabriel Liiceanu despre unii primari

Intr-un interviu acordat Spotmedia, filosoful Gabriel Liiceanu spune despre unii primari din Romania ca ,,exista un personaj care, avand acces la Putere, va abuza de ea. Dar sunt fenomene marginale si-n Olanda,... Read more »

Ziua albinei și importanța acestei folositoare insecte

,,Ziua Mondială a Albinelor, sărbătorită pe 20 mai, este un eveniment global important inițiat de Organizația Națiunilor Unite (ONU), începând cu anul 2018, pentru a atrage atenția asupra rolului esențial pe care... Read more »

Salariații APM Bacău intră în ,,protest spontan”

Comunicat de presa al salariatilor Agentiei de Protectie a Mediului Bacau. ,,Începând de astăzi 20 mai 2024, angajații APM Bacău intră în protest spontan zilnic, între orele 10:00 – 12:00, cu încetarea... Read more »

9 mai, Ziua proclamării Independenței de Stat a României

9 Mai 1877 ” Ziua proclamării Independenței de Stat a României În istoria Armatei României, Războiul de Independență din 1877-1878 a reprezentat reînnodarea tradițiilor de luptă și de jertfă ale ostașilor români,... Read more »

Motivarea CCR a deciziei de constituționalitate a legii Ciucă – Ciolacu (dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro)

Curtea Constituțională a publicat motivarea deciziei de constituționalitate a legii Ciucă – Ciolacu care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit. Președintele Iohannis are zece zile la... Read more »

Festival de teatru: Bacau Fest Monodrame

A XXX_a editie a Festivalului de teatru ,,Bacau Fest Monodrame” va debuta pe 9 mai 2024. ,,Sunt 5 zile pline de teatru, de spectacole în concurs, spectacole lectură, conferințe, evenimente în spații... Read more »

Concurs de motociclism: EnduroGP Romania Bacau – 2024

Intre 10 si 12 mai la Bacau se va desfasura a treia etapa de motociclism din cadrul Campionatului Mondial ENDURO 2024. Organizatorul competitiei este Clubul  X-Cape Bacău, iar directorul cursei este Bogdan... Read more »

Persoanele cu venituri extrasalariale: depunere declaratia unica 2024

Dacă ai avut anul trecut venituri extrasalariale, precum cele din chirii, investiții, dobânzi, activități independente, atunci trebuie să depui în acest an Declarația unică 2024. Data până la care trebuie depusă este 27... Read more »

Comunicat ANAF: depunerea situațiilor financiare anuale pentru firme

Termenul pentru depunerea situațiilor financiare anuale pentru firme este 29 mai, lucru anunțat atât de Ministerul Finanțelor cât și ANAF. „Pentru aplicarea în anul fiscal 2024 a sistemului de impozitare pe veniturile... Read more »

VIDEO – Preot protopop Vasile Cozma către buhușeni

Mesajul adresat de către părintele protopop Vasile Cozma pentru cei care nu au putut participa la Sfânta Înviere, fie că sunt bătrâni, bolnavi sau departe de casă. Mesajul scurt pe pagina Facebook,... Read more »

Accident cu victima in noaptea de Inviere

In jurul orel 23,15 din seara zilei de 4 mai a avut loc un accident soldat cu vătămarea unui tinar. Accidentul s-a produs la intersectia strazilor Republicii cu varianta, exact in fața... Read more »