Regulament

Gazeta de Buhuși este casa noastră. De aceea credem că se impun câteva reguli elementare pentru orice cititor, care este asimilat unui vizitator. Reguli de bun simț pentru orice vizitator în casa noastră. Nu același lucru aștepți și tu, cititorule, de la musafirii care îți calcă pregul casei tale? Noi credem că da, de aceea… respectă dacă vrei să fii respectat.

Regulamentul Gazetei de Buhusi – accesul la informatiile cuprinse in website-ul Gazetei de Buhusi și în pagina de Facebook este permisa oricarei persoane cu conditia acceptarii si respectarii urmatoarelor reguli:

 1. Persoanele fictive, cu cont ascuns sau cont fara minimum de date personale/foto nu au drept de postare. Comentariile lor vor fi sterse fara exceptie. Prin accesarea informatiilor Gazetei de Buhusi toti utilizatorii se obliga, fără alte formalități, să respecte prezentul ,,Regulament”, precum și celelalte conditii prezentate in seciunea de ,,Copyright” sau ,,Despre noi”. In caz contrar accesul lor poate fi restricionat.
 2. Orice persoana majora are dreptul de a-si spune parerea in legatura cu articolele de presa prezentate, dar fara a aduce injurii sau acuze nefondate altor cititori sau membrilor redacției. Avem dreptul de a cere probe doveditoare. Expresiile vulgare sau similare vor fi automat sterse si autorul lor blocat pentru 15 zile. La a doua abatere blocarea va fi definitiva, fara exceptii. Minorii peste 14 ani au libertate de exprimare doar in domenii specifice activitatii lor (invatamant, cutura, sport). Ceilalti se supun regulamentului general al Facebook.com.
 3. Fiecare cititor care posteaza comentarii este raspunzator pentru continutul lor. Comentariile care nu au legatura cu subiectul, articole/texte/imagini (mari) preluate sau opiniile care aduc atingere membrilor redactiei sau altor comentatori se sterg fara exceptie; la fel si discutii particulare intre persoane, dar si opiniile vădit false sau care induc în eroare etc. Prin postarea de comentarii publice pe site sau paginile noastre de Facebook  cititorii accepta implicit si fara un acord scris ca acestea sa fie preluate si in editia tiparita a ziarului, precum si faptul ca acestea pot fi considerate probe.
 4. Gazeta de Buhusi doreste cunoasterea parerii cititorilor sai. De aceea va rugam sa va exprimati parerea prin comentarii (preponderent) si NU prin emoticoane/imagini GIF atasate. Ne rezervam dreptul de a sterge imaginile GIF postate sau atasate, mai ales cele de marimi mari.
 5. Avand in vedere ca articolele de presa se refera la probleme generale de ordin cetatenesc (social, politic, cultural, religios, sportiv, etc), redactia invita ca prieteni ai paginii noastre persoanele adulte, majore. Ne rezervam dreptul de a limita accesul la site si comentarii pentru toti minorii sub 14 ani.
 6. Gazeta de Buhusi este supusa legilor din Romania. Gazeta este inscrisa in registrul ziarelor si periodicelor cu numarul ISSN 2501-045X la ziare tiparite si ISSN–L 2501-045X pentru on-line. Veridicitatea informatiilor este garantata, iar sursele sunt citate unde este necesar. Este dreptul nostru ca jurnalisti sa pastram confidentialitatea surselor.
 7. Autorii publicați în ,,Gazeta de Buhuși” semneaza nominal articolele publicate si imaginile folosite. Dreptul de preluare si/sau folosire a articolelor, fotografiilor si/sau material video in scop jurnalistic sau comercial de catre alte persoane (fizice sau juridice) se face numai in baza unei conventii scrise. In toate celelalte cazuri se vor respecta urmatoarele: a) distribuire automata pe Facebook,  b) preluarea textului se face in proportie de maxim 20%, iar restul va fi urmat de citarea in lead a sursei: ,, Gazeta de Buhusi” si inserarea unui link activ catre articolul citat din site.  c) Preluarea fotografiilor/video se face obligatoriu cu indicarea sursei si autorului.  d) la preluarea oricarui material de catre pagini FB sau site-uri se informeaza obligatoriu Gazeta de Buhusi prin mesaj privat, telefonic, scris sau alte forme.
 8. Orice atentat sau abuz informatic la adresa sitului nostru este raportată autorităților, iar vinovații vor fi trași la răspundere.
 9. Articolele, imaginile sau fimările video sunt proprietatea Gazetei de Buhusi si a autorilor lor, ele fiind sunt supuse dreptului de autor conform Legii nr. 8/1996 actualizata.
 10. Va asteptam sa ne contactati in orice problema de interes general și comunitar. Gazeta de Buhusi nu se implică și nu publică problemele personale punctuale ale cetatenilor (gen ,,faptul divers”) care sunt de competanța autorităților statului.
 11. In măsura posibilităților financiare si logistice, Gazeta de Buhusi poate apare si in format tiparit. Aparitia ziarului tiparit poate fi anuntata in prealabil.
 12. Faptul că nu aplicăm în mod strict prezentul REGULAMENT nu înseamnă că renunțăm la acest drept. Acest regulament este perfectibil si poate fi modificat fara notificari prealabile.
 13. Potrivit Hotararii din 2.02.2016 a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg – „Magiar Tartalomszolgaltatok Egyesulete si Index.ho versus Ungaria” răspunderea proprietarilor de site-uri nu poate fi angajată dacă există un ,,Disclaimer” (sau ,,Regulament”) care avertizează asupra condițiilor de postare a comentariilor, statuându-se că în cazul unor comentarii care ating drepturile unei persoane este suficient un sistem care poate sterge comentariile la simpla cerere a persoanei interesate.
 14. Raspunderea civilă pentru orice aspect legal in legatură cu postarea opiniilor și comentariilor apartine exclusiv celor care posteaza și in niciun un caz Gazeta de Buhusi. Autorul unei postări nu va revendica vreun drept legal sau vreo raspundere din partea gazetadebuusi.ro sau afiliate asupra textului postat drept comentariu in paginile nostre.

Acest regulament nu este limitativ, poate suferi modificari. Asta ne ajuta la comunicarea intr-un mod profesional, onest si corect. ,,Gazeta de Buhusi” este persoana juridică, are pagina de internet www.gazetadebuhusi.ro si pagina de FBk, denumita ,,Pagina Gazeta de Buhusi”. Pagina de Facebook ,,Gazeta Umorului Buhușean” este proprietatea Gazetei de Buhuși și este supusă aceluiași regulament și reguli.

Directorul si fondatorul ziarului este ing. Iulian Pascaluta. Gazeta de Buhusi are ziaristi colaboratori sau contributori din Bacau, Bucuresti, Iasi, Piatra Neamt, Brasov. Redactia noastră are e-mail, mesagerie privata si telefon afisate public, le gasiti la pagina de contact.

(update: varianta 03 ianuarie 2023)