Laurentiu Munteanu, primar Blagesti: 100 de blagesteni vor beneficia de programul ,,Rabla local”

  Am discutat cu Laurentiu Munteanu, primarul comunei Blagesti, despre implementarea programului ,,Rabla local” la Blagesti. Acesta a confirmat informatiile Ministerului Mediului si a precizat ca ,,numarul dosarului de inscrieri este 373... Read more »

,,Raliul Moldovei” incepe in 4 august

Cu o longevitate devenita traditie, Raliului Moldovei Bacău este deja campion și maestru al automobilismului sportiv românesc. Competitia este programată pentru începutul lunii august, intre 03-05.08.2023. Ediția din acest an a mult... Read more »

Facturarea electronică între firme va deveni obligatorie din 2024

Sistemul e-Factura va deveni obligatoriu de la 1 ianuarie 2024 în relația business-to-business (B2B), o decizie* în acest sens fiind dată joi de Consiliul UE.  În perioada următoare, Ministerul Finantelor va stabili... Read more »

Oamenii de știință au creat muște capabile să se reproducă fără mascul

Oamenii de știință au anunțat vineri că au modificat genetic femele de muște de fructe care pot avea urmași fără a avea nevoie de un mascul, marcând astfel prima dată când „nașterea... Read more »

Maine, 29 iulie, Ziua Imnului Național

  29 iulie este Ziua imnului national al Romaniei – ,,Deșteată-te române!” (versuri de Andrei Mureșanu, melodie de Anton Pann). La orele 10 vom transmite LIVE, pe pagina de FB a Gazetei,... Read more »

Consilierul Doru VINCA acuză locuitorii str. Mircea Voievod (I)

Acuzațiile consilierului local au fost făcute în ședinta din 20 iulie 2023 a Consiliului Local Buhusi. Vinca acuză locuitorii str. M.Voievod: ,,Eu, acolo, îi consider vinovați și cetățenii ca stau pe strada... Read more »

Amenzile rutiere pot fi contestate și la judecătoria de domiciliu

Amenzile rutiere pot fi contestate, începând de ieri, și la judecătoria de domiciliu, arată noua lege de modificare a Codului Rutier. Până acum, plângerea putea fi depusă doar la instanța din locul... Read more »

Ichim, Consiliului Local Buhusi si ,,interlopul” Olaru (partea I)

Adrian Ichim atrage atentia Consiliului Local Buhusi in privinta ,,interlopilor” de genul Olaru Ciprian. In sedinta din 20 iulie 2023, acesta a facut cunoscut consilierilor buhuseni incidentul in care a fost lovit... Read more »

Festivalul International de folclor „CEAHLĂUL”, ediția a XXIV-a

Între 3 și 6 august 2023, în organizarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, va avea loc cea de a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Ceahlăul”. Anul acesta au... Read more »

CJUE: DNA va face recurs în casație (III)

Procurorii DNA vor face recurs în casație, o cale extraordinară de atac, după ce Înalta Curte a dat în 11 iulie un verdict definitiv de încetare a procesului penal ca urmare a... Read more »

CJUE: Instanțele din România NU trebuie să aplice deciziile CCR și ÎCCJ privind prescripția (II)

Preambul Zeci de dosare cu inculpați celebri, unii dintre ei având decizii de condamnare de ani grei de închisoare în primă instanță, cazuri cu fapte grave și prejudicii mari, sunt închise pentru... Read more »

Părinții copiilor sub 11 ani vor putea munci de acasă

Astăzi a fost promulgată legea 241/2023, oferind posibilitatea părinților să lucreze de acasă pentru a-și îngriji copiii mai mici de 11 ani. Legea aduce modificari Codului Muncii în avantajul salariaților cu copii... Read more »