Plugușorul Gazetei de Buhuși 2023

Aho, aho, copii și frați, Opriți-vă și ascultați Plugușorul din Buhuși Scris de cele trei mătuși Care merg pe bicicletă Prin redacția de la Gazetă, Scris în versuri de Iulică Gazetarul fără... Read more »

Plugușorul Cârmaciului Vasilică

1. Aho, aho, Copii și frați, Stați puțin și ascultați Pe Vasilică să lăudăm Osanale să­i dedicăm, Căci e Cârmaciul ales De buhușeni foarte des. Vasilică, Cârmaci iubit, Tu muncești necontenit, Buhușiul e ca o floare Între orașe n­-are asemănare, L­-ai ridicat din noroaie Și din multele gunoaie. Toate străzile ai asfaltat, În case lumină ai dat, Apă avem pe­ndestulate Ca să dăm la alte sate. Fabrici și uzine ai construit, Loc de muncă ne-­ai dăruit, La Buhuși viața-­i frumoasă, Luxuriantă și tumultoasă. Pentru faptele alese Și multele tale succese, Ia mai mânați, măi, Hăi, hăi! 2. Vasilică, Cârmaci iubit, Tu ai fost reînvestit Destinele să le conduci Și să ne readuci Spre semețe zări... Read more »

Premierea olimpicilor (I)- ,,Voievodul” care dă diplome și bani

,,Dracul nu face mănăstiri!” e un vechi proverb românesc care ne spune că cel căruia i se atribuie această zicală nu face lucruri bune. Mai mult, persoana vizată este perfidă și folosește... Read more »

Hristos – Lumina care ne copleșește

Mesajul IPS Ioaxhim adresat fiilor și fiicelor duhovnicești din Eparhia Romanului și Bacăului cu prilejul Sărbătorii Nașterii Domnului, 25 decembrie 2022 – (vezi video mai jos) ,,Iubiți fii și fiice duhovnicești, Prin... Read more »

Porcul e ,,leguma” de Crăciun…

Oricare buhușean cu ceva bănuți în buzunar, mulți sau puțini, o ia la cumpărături în preajma sărbătorilor. Și ce visează în mod tradițional, de Crăciun? Nu mulți au noroc de guițat în... Read more »

Mesajul lui Corneliu Coposu din decembrie 89 pentru a fi citit la TVR

In 22 decembrie 1989, Corneliu Coposu scria un mesaj catre TVR, pentru a fi citit pe postul national de televiziune. Legat de acest fapt, un apropiat al sau, Ion-Andrei Gherasim, a publicat... Read more »

Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban, a validat conducerea județeană interimară a filialei Bacău

Luni, 19 decembrie 2022, Biroul Politic Național Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban, a validat conducerea județeană interimară a filialei Forța Dreptei Bacău Biroul Politic Județean Bacău Forța Dreptei este condus de... Read more »

Prof. Lavinia MARDARESCU, cea mai puternica femeie din Buhusi (I)

Prof. Mardarescu a fost dintotdeauna hotarata sa isi apere drepturile. Astfel ca atunci cand autoritatile locale buhusene au emis acte care au afectat-o pe ea si vecinii din blocul A.I. Cuza nr.... Read more »

Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi Republica Moldova la începutul anului 2023

Federaţia Rusă ar avea în plan să invadeze şi Republica Moldova la începutul anului 2023, iar punerea în aplicare a scenariului depinde de evoluţiile războiului din Ucraina. Asta susține directorul Serviciului de... Read more »

Modificare in Codul Penal: actul sexual cu minorul sub 16 ani va fi considerat viol

Actual sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol, au decis, luni, deputații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, care au votat favorabil o inițiativă legislativă privind creșterea consimțământului... Read more »

Ultima sedinta de consiliu local din 2022

Maine, 20 dec. 2022, va fi ultima sedinta de Consiliu Local din acest an. Subiecte fierbinti pe agenda consilierilor: -Pct.2 = cadastru pregatitor pentru vanzarea terenului catre firma consilierului ALDE Cojocaru Cristian; -Pct.5... Read more »

Mai cumpărăm brad de Crăciun?

Cu o săptămână înainte de sosirea lui Moș Crăciun, brazii încă își mai așteaptă cumpărătorii în piața centrală din Buhuși. De ce nu se mai cumpără mulți brazi de Crăciun? Aceasta-i întrebarea... Read more »