Pictura romanească, de la clasic la contemporan

Muzeul Municipal Regina Maria Iași și Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primăriei Municipiului Iași, organizează in lunile ianuarie-martie a.c. expozitia de pictura romaneasca ,,Capodopere. Arta din... Read more »

Cărtărescu ,,nu strigă niciodată ajutor”

Cartea pe care o prezentăm în această săptămână este volumul de poezii ,,nu striga niciodata ajutor” a lui  Mircea Cărtărescu. Sub egida editurii Humanitas, autorul publică un cochet volum de poesii de... Read more »

Comasarea alegerilor, varianta noastră locală (Zaharia-Diaconu-Turcea)

Viața bate filmul, iar deciziile politice se execută, nu se discută. Decizia comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare va conduce, la Buhuși, la oficializarea publică unei relații deja existente. Astfel, consilierii din... Read more »

De Dragobete, sfaturi ,,retro” pentru nevestele moderne

„Lumea Ilustrată” era un almanah interbelic românesc plin de informaţii şi sfaturi interesante. Într-o ediţie din anul 1934 a fost publicat „Codul bunei neveste”, doldora cu poveţe adunate de la femei căsătorite.... Read more »

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare (III): reacțiile opoziției AUR

George Simion, liderul AUR, spune despre comasarea alegerilor că prin aceasta  ,,Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani” .... Read more »

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare (II): reacțiile opoziției Dreapta Unită

Reactiile unor politicieni marcanti ai momentului sunt date mai jos. Toți au criticat in felul lor această comasare. Opoziția politică: Cătălin Drulă, Eugen Tomac si Ludovic Orban (,,Dreapta Unită”) critica dur această... Read more »

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare (I): anunțul Coaliției PSD-PNL

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare a fost decisa de liderii PSD, Marcel Ciolacu, si PNL, Ionel Ciuca. Anuntul s-a făcut ieri, 21 februarie, intr-o conferinta de presa la Bucuresti. Alegerile locale vor... Read more »

Pastila de dimineață (II): broaștele înghițite de aleșii noștri

Se spune că politicienii înghit, de bună voie și în fiecare dimineață, câte o broască. Acest obicei ar proveni din dorința lor de a trece ,,fără grețuri” peste toate greutățile survenite în... Read more »

VIDEO 19 februarie, Ziua Nationala Brâncuși

«Lumea poate fi salvată prin artă. Artistul face, în fond, jucării pentru oamenii mari», spunea marele Constantin Brâncuși, artistul care se identifică cu patrimoniul cultural național și universal. Având o preocupare constantă... Read more »

După 168 de ani, s-au dezrobit țiganii sau nu? (partea I)

La 20 februarie se comemorează ,,dezrobirea țiganilor (romilor) din România”. Despre aspectele istorice am scris in 2022 aici si in 2023 aici. Există dovezi scrise că romii erau deja înrobiți la anul... Read more »

,,Asul”, porumbelul campion de la Buhuși

Sunt oameni care iubesc porumbeii, de toate felurile, și obțin rezultate mai mult decât interesante cu ei. Nu vom vorbi astăzi despre porumbeii de spectacol, să le spun generic așa, ci de porumbeii... Read more »

Jale si tristețe după ședinta de buget

După ședința CL Buhuși (8 febr.2024) în care a fost votat bugetul propus de #Voievod, consilierii au devenit foarte triști. Aproape nimic din ce au propus ei, totul cum a propus și... Read more »