Florile oferite de 8 martie sunt din bani publici

De 8 martie – Ziua Femeilor, primarul, viceprimarul si servanții au iesit public să ofere flori femeilor  din Buhusi. Aleșii și-au făcut din asta un titlu de glorie, arătând buhușenilor, (ci)că ei sunt atenți cu doamnele. Dar au evitat sa spună că garoafele oferite buhușencelor sunt din bani publici, decontate de la bugetul local. Așa cum am bănuit, totul s-a dovedit a fi o propagandă pre-electorală ieftină. Am descoperit lista cu achizițiile pe luna martie a Primăriei Buhuși în care figurează florile de 8 martie în sumă totală de 2500 lei. Au fost cumpărate pe baza unui referat întocmit de viceprimarul Teslariu Dan. Iată că ,,bunele” intenții ale primarului Zaharia si viceprimarului Teslariu pentru femeile buhusence sunt, de fapt, trucuri ieftine. Florile au fost plătite tot din banii buhușencelor cărora li s-au oferit flori. Oare ele ce spun?

Se pune intrebarea cum vor privi consilierii locali ai celorlalte partide acesta smecherie ieftina a primarului? Pot sa raspund de pe acum: cu indulgență. Iar aceasta indulgență este speculată, la modul cel mai nesimțit, de edil si aghiotantul său. ,,Pentru că putem” este sintagma care li se potrivește cel mai bine, pentru că opozitia dezbinată, cumpărată la bucată, este slabă si tace.

Spre deosebire, echipa lui Ionel Turcea si-a cumparat florile din proprii bani. Din imaginile publice ale PNL Buhusi postate in 8 martie reiese ca echipa lor a oferit lalele galbene, nicidecum garoafe rosii precum PSD. Cine ar crede ca Zaharia ar fi decontat de la bugetul local florile pentru Turcea, contra-candidatul sau la apropiatele alegeric locale?

In 2023 s-a intimplat exact acelasi lucru: au fost cumparate ,,garoafe diferite culori/serv. Cultura Sport” in valoare de 2.000 de lei (fila 4 pozitia 68 din fisierul de achizitii). Noi am semnalat, la modul ironic, faptul ca florile vor fi decontate. Din pacate, am avut dreptate. Sportul imposturii pe bani publici, practicat de primarul Zaharia si viceprimarul Teslariu,  a devenit deja o regula in primaria Buhusi.

 

Recommended For You