Plugusorul Voievodului (2024)

Am muncit și-am tot muncit ,,Plugușorul Voievodului” am isprăvit Vă rugăm să îl citiți Și să-l distribuiți. Iar în Anul Nou ce vine Să vă fie numai bine, Bucurie, dragoste și sănătate... Read more »

2024 – La Multi Ani!

Echipa redactiei ,,Gazeta de Buhusi” ureaza cititorilor si colaboratorilor sai Sarbatori cu bucurie si sanatate, precum si un An Nou plin de realizari in tot ceea ce va doriti. Vom continua sa... Read more »

VIDEO Mesajul de Anul Nou 2024 al organizatiei AUR Buhusi

Mesajul de Anul Nou 2024 al organizatiei AUR Buhusi este transmis de ec. Roxana Cohaltir si colegii ei de partid.   Read more »

Mesaj de Craciun 2023

Stimați buhușeni, stimați cititori, Crăciunul este sărbătoarea familiei. Vă dorim fiecaruia dintre dvs. să vă aflați binele, frumosul și liniștea în casa în care sperăm să aveți, în bradul împodobit, o icoană... Read more »

George Apostu si sculpturile sale

20 decembrie in arta este despre bacauanul Gheorghe (George) Apostu. Sculptorul. Emil Cioran scria despre acesta: “Chriştii lui George Apostu reprezintă punctul extrem, culmea ameţitoare a operei sale. A avut generozitatea de a-mi... Read more »

Un domn între domni: Ion Ghelu Destelnica

Data de 17 decembrie ne aminteste de inceputurile Revolutiei la Timisoara. Dar si de plecarea dintre noi a maestrului Ion Ghelu Destelnica. Acum 22 de ani, poetul, actorul, dramaturgul si profesorul Destelnica... Read more »

Bucuria Craciunului la Buhusi (partea a II-a)

Daca zilele trecute scriam despre bucuria adusă bătrânilor buhușeni în preajma Crăciunului, iată că inimosul părinte Sorin Munteanu a primit astazi copii la Biserica Sf. Nicolae din Buhusi. Scopul fundamental al ,,vizitei”... Read more »

Elevii olimpici buhușeni vor primi premii in bani

Elevii olimpici buhuseni din scolile gimnaziale si liceu si echipele de sport scolar vor fi premiati in cursul lunii decembrie. Sunt premiate rezultatele obtinute in anul scolar 2022-2023. Alaturi de elevi vor... Read more »

Grefierii ,,au pus cruce” ședintelor de la instanțe

Astazi, 14 decembrie 2023, grefierii din cadrul judecatoriilor si tribunalelor de pe raza Curtii de Apel Bacau (adică județele Bacau si Neamt) au declansat o actiune de nemultumire revendicativa, timp de 4... Read more »

Bucuria Craciunului la Buhusi (partea I)

Exista numerosi batrini in orasul Buhusi, singuri si cu diverse probleme de sanatate, care sunt in mod constant ajutati de grupul voluntarilor condusi de preotul Sorin Munteanu de la Biserica Sf. Nicolae.... Read more »

13 decembrie, ziua tipografului

,,Acest moment marchează împlinirea a 105 ani de la revolta din București a muncitorilor, izbucnită în urma grevei tipografilor și reprimată sângeros de către guvernul condus de Ion I.C. Brătianu. Între 13 și... Read more »

Doamna Mărdărescu, cine vă hărțuiește? (partea I)

Context: În 2019, firma Covired SRL începe să construiască un imobil cu 4 etaje exact la sud de blocul din str. A.I.Cuza nr.1/A. Locatarii Lavinia Mărdărescu și Dănuț Hariga (decedat ulterior) au... Read more »