Casa memorială ,,Ion Borcea” poate fi vizitată virtual

Recent a fost lansat, în premiera, turul virtual al casei memoriale ,,Ion Borcea” din comuna Racova. Muzeul poate fi vizitat virtual la adresa: ” . Acesta face parte dintr-un proiect ambitios realizat... Read more »

Maimuța cu tastatură

A căzut maimuța din copac Și-a găsit o tastatură Ce și-a zis ea, ca un drac, ,,Eu sunt cea mai tare-n gură, Lumea mă ascultă, Lumea crede ce scriu eu, Sunt putin... Read more »

Când politicienii dau în judecată presa

Romania cunoaște noi forme ale prostiei și minciunii, inedite, tipic balcanice. Una dintre acestea este când politicienii, mărunți ca gândire și din fericire puțini ca număr, dau în judecată presa. Cum să... Read more »

A trecut un an de la alegerile locale

A trecut un an de la alegerile locale si, inevitabil, am recitit unele dintre articolele scrise atunci, in campania electorala. Unul dintre ele este despre candidatii la primaria Buhusi, o scurta descifrare... Read more »

Kelemen Hunor, mai român ca mulți dintre noi

Prezent la Congresul PNL din 25 sept.2021, presedintele UDMR, Kelemen Honor, a avut un discurs rațional și național în tot tămbălăul liberal prezent. .. Între discursurile strigate de la tribună de liderii liberali... Read more »

Pragul de 6 la mie de închidere a școlilor ar putea fi eliminat

Pragul de infectări de 6 la mie până la care puteau funcționa fizic până acum școlile va fi eliminat. Potrivit acestora, în cursul zilei de astăzi – miercuri, 29 septembrie – va... Read more »

Accesul la informații de interes public

Centrul pentru Jurnalism Independent invită cadrele didactice și elevii de gimnaziu și de liceu să ia parte, cu ocazia Zilei Internaționale a Accesului la Informație, celebrate pe 28 septembrie, la o activitate... Read more »

Se taie masiv din padurea cultivata Runc, Buhusi (partea I)

Se taie masiv din padurea Runc. Este legal? De ce se taie? Raspunsul la intrebari se afla in raspunsul furnizat de ing. Viorel Apopei, sef Ocol Silvic Fintinele al Directiei Silvice Bacau,... Read more »

Andrei PLEȘU: ,,Comedii la porțile orientului”

O apariție editorială a lui Andrei Pleșu este cartea ,,Comedii la porțile orientului”, o reeditare îngrijită de editura Humanitas. Cartea cuprinde articole publicate de autor în diverse publicații de cultură precum ,,Dilema”... Read more »

Parastas pentru martirii buhușeni impuscați in 1939 – galerie foto

Sâmbată, 25 sept. 2021, la orele 13, pe dealul Buhusiului a avut loc o ceremonie religioasa de pomenirea a martirilor-eroi asasinati de fortele de ordine locale ale acelor vremuri. Organizatorii acestei ceremonii... Read more »

Consilierii care laudă schimbarea bordurilor uită de străzile cu glod sau fără trotuare

În orașul Buhuși al anului 2021 mai există străzi de pământ, care la prima ploaie se transformă în străzi cu noroi. La acestea se adaugă și străzile care nu au trotuare sau... Read more »