Buhusi, orașul fără turiști (I) – turismul cultural

Buhușiul este, de foarte mulți ani, orașul fără turiști și fără promovare turistică. Dar nu duce lipsă de oportuniști politici care, odată ajunși pe fuuncția publică, n-au făcut și nici nu fac... Read more »

Evaluarea nationala 2023

Evaluarea nationala 2023 a elevilor clasei a VIII-a va incepe maine, 19 iunie, cu proba la limba si literatura romana. Ordinul Ministrului Educatiei aproba calendarul desfasurarii examenelor si a procedurilor privind corectarea... Read more »

Festivalul decoregrafie si folclor ,,Petre VLASE” cu Ansamblul ,,Busuiocul„

Programul spectacolelor: Miercuri, 28 Iunie 2023, începând cu ora 17:00: – Ansamblul Artistic Profesionist “Busuiocul” Solişti: Paula Florescu, Georgiana Păduraru și Vasilica Tătaru – Ansamblul Artistic Profesionist “Dor românesc” ​​​​​Solişti: Oana Matei... Read more »

Cum ne îmbrăcăm pentru a merge la Biserică? (partea I)

Duminica sau sărbătorile importante din calendarul crestin, fie ortodox sau catolic, sunt momente importante pentru fiecare credincios care merge la Sfânta Biserică. Astfel, îmbrăcămintea este (sau ar trebui să fie) un accesoriu... Read more »

Traficul de pe str. Libertatii sub ochii Politiei

Strada Libertatii din Buhusi, cea mai lunga si dreapta strada din oras, este locul pe unde multi soferi vitezomani depasesc frecvent limita de viteza prin oras. Depasirea nu este doar cu 10-15... Read more »

Dacian Ciolos, adevaruri neplacute despre partidele de dreapta

Astazi a avut loc un Congres al USR cu scopul  constituirii unei aliante de dreapta in tara. Dacian Ciolos, fost copresedinte al aliantei USR-PLUS, a fost invitat la Congresul USR. Acesta a... Read more »

Festivalul Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț, ediția a XLVIII-a

Duminică, 2 iulie 2023, va avea loc concertul de deschidere al noii ediții a Festivalului Vacanțe Muzicale la Piatra-Neamț, manifestare aflată anul acesta la cea de a patruzeci și opta ediție. Adevărat... Read more »

Greva profesorilor continua

Greva profesorilor s-ar putea termina luni, 12 iunie a.c., dacă PSD și PNL ar vota legea USR de creștere a salariilor profesorilor pe care o țin de un an la sertar. În... Read more »

Comorile lumii… buhusene

Trupa locala de dans ,,Fusion Flames” (,,Flacari in fuziune” in traducere aprox.) a obtinut astazi, 10 iunie 2023, locul I  la festivalul-concurs de dans ce s-a desfasurat la Moinesti. Cele opt dansatoare... Read more »

Rusalii

La zece zile dupa Inaltarea lui Hristos, respectiv la 50 de zile de la Invierea Sa, praznuim Rusaliile – Pogorarea Sfantului Duh, cunoscuta si sub denumirea de Cincizecime. Anul acesta praznuim Pogorarea... Read more »