Cine ,,stinge focul” din primăria Buhuși? (episodul I)

Preambul Primăria, ca instituție care reprezintă cetățenii unei comunități, cel puțin teoretic, trebuie să servescă binelui acelei comunități, fie că este un mare oraș sau o mică comună. Dar iată că după... Read more »

Formatia ABBA revine pe scena… digitală

Interpretând hiturile lor mult îndrăgite, precum „Mamma Mia!” și „Dancing Queen”, grupul suedez ABBA va revenit joi, 2 iunie 2022 pe scenă doar ca ,,avataruri digitale”, pentru un concert la Londra. Trupa, ... Read more »

Scrisoare deschisă privind accesul istoricilor la documente din Arhivele Naționale

Scrisoare deschisă adresată             Președintelui României             Parlamentului României             Guvernului României             Arhivelor Naționale ale României             Subsemnații, istorici, cercetători, arhiviști și cetățeni preocupați de soarta arhivelor, protestăm împotriva deciziei administrative... Read more »

Pictorul Nicu ENEA, 125 de ani de la naștere

Astazi, 28 mai 2022, se implinsc 125 de ani de la nasterea unui mare pictor Nicu Enea . Casa memorială „Nicu Enea” este un muzeu județean din Bacău, deschis în casa în care... Read more »

Cine duce gloria Buhușiului în țară?

Trupa de teatru FABULOUS a dat din nou ,,lovitura”, acum la Ploiești, pe scena Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii, care a ajuns la ediția cu numărul 25! Echipa buhușeană... Read more »

VIDEO Impostura academică poate fi oprită în România? Emilia Sercan la EuropaFM

Ediție specială România în Direct cu Emilia Șercan: ,,Credeți că impostura academică poate fi oprită în România?” moderator Catalin Striblea. (sursa video EuropaFM FBk ) Read more »

„Premiul Internațional Václav Havel pentru Disidență Creativă”, decernat de Emil Constantinescu jurnalistei Marina Ovsiannikova (Rusia)

LA „OSLO FREEDOM FORUM”, EVENIMENT ORGANIZAT DE DISIDENTUL RUS GARY KASPAROV ȘI HUMAN RIGHTS FOUNDATION „Premiul Internațional Václav Havel pentru Disidență Creativă”, decernat de Emil Constantinescu jurnalistei Marina Ovsiannikova Premiul care poartă... Read more »

Istericală și Dambla, la judecătorie

Istericală și Dambla s-au dus la judecătorie Ca să caute, se pare, o financiară alinare La adevărul ce jurnalistul le-a zis în bășcălie Și-a deranjat ,,aleșii” din pretinsa lor pudoare. Ins mărunt,... Read more »

Joe Satriani, noul album post-pandemic ,,The Elephants of Mars”

Titlul, „Elefanții de pe Marte”, este o epopee hard rock cu mai multe straturi, care începe ca un țipăt, scade într-o șoaptă și se ridică din nou în fugă. Fanii Satch se... Read more »

,,Lada cu zestre” in imagini – ziua I

Festivalul etnofolcloric, denumit ,,Lada cu zestre” si-a deschis portile in Parcul Tineretului din Piatra Neamt. Peste 50 de mesteri populari vă așteaptă cu sute de obiecte tradiționale, meșteșugite cu drag. Alaturam citeva... Read more »

Buhuși, orașul fără creșe (partea I)

În orașul Buhuși nu mai există nici o creșă pentru copii. Au trecut așa de mulți ani, încât discutând problema cu unii directori de școli nici ei nu mai știu de când... Read more »

27 mai, ultima zi de auto-recenzare

Autoritățile au prelungit recent termenul prin care românii se autorecenzează. Totuși, ziua de 27 mai este ultima zi de autorecenzare. Începând cu data de 28 mai, recenzorii vor bate din ușă în... Read more »