Mortii nu-l citesc pe Dinescu

O națiune trece prin veacuri prin cultură, iar omul de rând se înalță prin două trepte: primul pas e prin cultură, și al doilea, de la cultură la Dumnezeu. Fiecare veac are... Read more »

Patriarhia Română reacționează la decizia CE de a elimina denumirea de Crăciun

Comisia Europeană dorește eliminarea oricărei formule de adresare care face referire la „sex, etnie, rasă, religie, dizabilități și orientare sexuală”. Astfel – scrie Bruxelles-ul în noile sale linii directoare – apelativele „Miss,... Read more »

Textila Buhuși: analiză la final de tur de campionat județean

Iată că echipa Textila Buhuși a ajuns și la finalul de tur al Campionatului Județean de Juniori U19. Echipa se situează acum pe locul doi, DAR (există un mare DAR!) rămâne de... Read more »

INTERVIU – medicul Cosmin CALANCIA (ATI Spital Buhusi), va fi decorat de președintele Romaniei cu Ordinul ,,Meritul Sanitar”

Medicul Cosmin Calancia, șeful sectiei de ATI din Spitalul ,,Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhusi va fi decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul ,,Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. Ceremonia va avea... Read more »

Ghid de utilizare a testelor antigen pe baza de salivasaliva

Ghid de utilizare a testelor antigen pe baza de saliva – (I) Trei videoclipuri în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, arată cum se face un test de... Read more »

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager (Pfizer, Moderna)

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) a anuntat ca in cazul persoanelor vaccinate cu prima doză de AstraZeneca (Vaxzevria) se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază... Read more »

Şercan: Dîncu este această lumină securistică a mediului politic care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi Ghiţă

Jurnalista Emilia Şercan a făcut o serie de comentarii acide, pe pagina sa de socializare, după ce social-democratul Vasile Dîncu, noul ministru al Apărării, a anunţat la ceremonia de învestire că “sper... Read more »

Copiii din Buhuși învață să înoate grație unui proiect al unei învățătoare de la Școala „Eminescu”

-Cum ați început acest proiect? Ana Nona Pâslaru: -Mai întâi, trebuie să spun că proiectul a început pe 15 iulie, anul acesta. Eu mi-am dorit foarte mult să-mi duc copiii, din clasa mea,... Read more »

Colocviile ,,Dostoievski 200”

Vineri, 26 noiembrie 2021, la ora 11.00, la Centrul de Cultură „George Apostu” s-a desfășurat prima activitate din cadrul celei de-a doua zile a programului cultural aniversar dedicat marelui romancier rus Dostoievski.... Read more »

Și ,,pletoșii” noștri sunt buni!

Astăzi, echipa ,,Textila” a făcut un meci frumos, chiar daca a pierdut cu 3:5 în fața unei redutabile echipe de liga a IV-a. Pe o vreme călduță, specifică unei toamne ce nu... Read more »

Iliescu îl acuză pe Voiculescu că a furat banii Securității

Fostul preşedinte Ion Iliescu – politician acuzat de crime împotriva umanităţii – s-a dezlănţuit la adresa Antenei 3, postul fondat de Dan Voiculescu, declarat oficial colaborator al Securităţii, după emisiunile TV pe... Read more »

Unde își vor face elevii buhușeni testele antigen COVID19 ?

Prefectul județului Bacău, Tudorița Lungu, a anunțat că s-a primit prima tranșă de teste antigen saliva pentru COVID-19, în număr de 206,500 de bucăți. Inspectoratul Școlar Bacău va dispune distribuirea acestora către... Read more »