Prezentare video ,,COVID-19 – intre perceptia publica si realitatea din spital”

Sub acest titlu, Gazeta de Buhusi va prezenta sambata, 3 septembrie 2022, orele 16:50, la simpozionul medical national buhusean, un material video. Acesta este o comparatie intre perceptia publica buhuseana a infectarii... Read more »

ANUNT – Ziua Limbii Romane

Maine, miercuri 31 august, limba romana este sarbatorita la Buhusi printr-o expozitie de carte deschisa la biblioteca ,,George Bacovia”. Cu aceasta ocazie, bibliotecarul Eduard Mihaila anunta ca a pregatit un stand expozitional... Read more »

Rolul decorativ in tablourile de provincie

Marturisesc, inca din start, ca ideea acestui articol mi-a dat-o Andrei Plesu. Am asistat, de-a lungul anilor, la schimbari de serii de consilieri locali. Dar am asistat si la ceva mai interesant:... Read more »

Rezmireș calcă in străchini, viceprimarul se ia după el

Iată că serviciul de iluminat public buhusean, noul SIPOB, cel care ne mai lasă străzile pe intuneric că asa zic ,,ei” ca e modern, vrea să aibă ,,Caiet de sarcini”. Deh, îl... Read more »

ALERTA: Urs in Orbic!

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau (ISU Bacau) a semnalat prin ROALERT prezenta unui urs : „Ramaneti in locuinte!” O alerta de tip ROALERT i-a avertizat in aceasta seara, pe locuitorii din... Read more »

Ce a pățit un barbat după ce a refuzat să o plătească pe prostituată?

Un bărbat de 50 de ani a fost înjunghiat după ce a refuzat să o plătească pe prostituata la care a apelat, pe motiv că este nemulţumit de prestaţie. Amorezul ghinionist, desi... Read more »

Efectul incompetenței autorităților: buhușenii sub ape si mâl

Nu este prima dată cînd vin ploi abundente peste Buhuși. Aceste fenomene meteo s-au mai întâmplat, iar efectele se vad cu precădere în zona cartierului Bodești. De fiecare dată autoritățile locale, adică... Read more »

19-21 august – Zilele Enescu

În acest an, Muzeul Național „George Enescu” aniversează 141 de ani de la nașterea  compozitorului, printr-o serie de evenimente: Vineri, 19 august, DE ZIUA LUI GEORGE ENESCU Recitalul „Enescu la el acasă”... Read more »

Pirații Opoziției Eșuate (I) – Piratul Cofetar trădează

Prolog: La mai bine de un an de la precedentele pamflete despre pirații eșuați ai Opoziției, (partea I si partea II-a) lucrurile s-au schimbat radical. Dacă atunci unii pirați erau eșuați, acum... Read more »

Sarbatorile Maicii Domnului la Bacau

In perioada 10-15 aug. 2022 la Parohia ,,Precista” din Bacau s-au organizat, sub binecuvantarea Arhiepiscopului Ioachim, ,,Sarbatorile Maicii Domnului”. Astfel, aici a fost adusa icoana Maicii Domnului ,,Trihirusa” – icoana facatoare de... Read more »

Lupii de mare

,,Vreme trece, vreme vine, Toate-s vechi și nouă toate; Ce e rău și ce e bine Tu te-ntreabă și socoate; Nu spera și nu ai teamă, Ce e val ca valul trece;... Read more »

Revista de cultura ATENEU – iulie/august

Zilele acestea a aparut la chioscurile bacauane revista de cultura ATENEU. Formatul tiparit mai starneste, inca, curiozitatea amatorilor – dupa cum se poate bine observa in imaginea surpinsa de fotoreporterul Gazetei. Lasand... Read more »