Au fost stabilite locurile pentru afişaj electoral

Primaria Buhusi a emis astzi Decizia nr. 241 prin care se aduce la cunostinta publica a locurilor speciale pentru afişaj electoral în oraşul Buhuşi. Partidele politice si candidatii vor folosi aceste panouri in mod gratuit, dar tinand cont de cateva reguli.

Locurile de afisare sunt:

Trei panouri – la intersecţia str. Republicii cu str. Ceahlău
Trei panouri – str. Libertăţii, în faţa Gării
Două panouri – la intersecţia str. Libertăţii cu str. 1 Mai (în faţa Sălii de Sport)
Trei panouri – la intersecţia str. M. Viteazul cu str. Tineretului şi str. N. Bălcescu
Trei panouri – str. 1 Mai (în faţa blocului cu 7 etaje)
Două panouri – str. Orbic (la 500 m spre Buhuşi de la Şcoala nr.3)
Două panouri – la intersecţia str. Libertăţii cu str. Pionerului
Trei panouri – str. Republicii ( fosta CEC Bank- zona Ciresica)
Trei panouri – str. Tineretului la vechea Centrală Termică
Două panouri – la intersecţia str. Libertăţii cu str. Ion Vodă cel Cumplit
Trei panouri – str. Primăverii – zona Cornişa.
Două panouri – în localitatea componentă Runcu vis a vis de Cantonul Silvic
Două panouri – în localitatea componentă Marginea vis a vis de magazinul proprietatea d-lui Zaharia Cristian.

Reguli de afisaj electoral:

Art.2. Panourile de afişaj vor fi folosite în conformitate cu prevederile Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările și completările ulterioare, după cum urmează:
(1) Primarii sunt obligaţi ca până la începerea campaniei electorale să stabilească, prin dispoziţie, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, ţinând seama de numărul partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţelor politice şi alianţelor electorale care declară că depun liste de candidaţi, candidaturi pentru funcţia de primar şi de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi de candidaţii independenţi. Aceste locuri trebuie să fie situate în zone frecventate de cetăţeni, fără stânjenirea circulaţiei pe drumurile publice şi a celorlalte activităţi din localităţile respective.
(2) Primarii sunt obligaţi să monteze panouri pentru afişajul electoral în fiecare subdiviziune a unităţii administrativ-teritoriale.
(3) Utilizarea locurilor de afişaj electoral este permisă partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale sau organizaţiilor minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi candidaţilor independenţi.
(4) Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral.
(5) Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 350 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură.
(6) În alte locuri decât cele stabilite conform alin. (1), afişajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor.
(7) Sunt interzise afişele electorale care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naţionale ale României ori ale altui stat.
(8) Primarul, cu sprijinul poliţiei locale sau cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, este obligat să asigure integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate.
Art.3. Amplasarea în alte locuri a afişelor electorale fără respectarea prevederilor legale constituie contravenţie şi se sancţionează conform dispoziţiilor Hotărârii Consiliului Local nr. 92/26.09.2013 – cu modificările şi completările ulterioare.
Art.4. Prezenta dispoziţie va fi dusă la îndeplinire de către Poliţia oraşului Buhuşi, Secţia de Sprijin și Intervenţie Jandarmi Buhuşi, Poliţia Locală a oraşului Buhuşi, va fi afişată în locuri publice, va fi publicată pe pagina de internet a instituţiei şi va fi comunicată Primarului oraşului Buhuşi şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Bacău în vederea exercitării controlului de legalitate.

Recommended For You