Turnătorii (I) Consilierul Vinca reclamat de primarul Zaharia la ANI

Consilierul local Doru Vinca a fost reclamat de primarul in functie Vasile Zaharia la Agentia Nationala de Integritate (ANI). Care ar fi motivele pentru care primarul Zaharia sa-l ,,toarne” la ANI pe Vinca? Raspunsul e simplu: înlăturarea competiției electorale. Lui Zaharia, un primar cu slabe realizări, nu-i place când i se atrage atenția că lasă orațul cu străzi neasfaltate prea mulți ani (M.Voievod) si nici că alte lucrări în curs (str. Ion Ionescu de la Brad) a fost lăsată și ea de izbeliște. (De altfel, schema aceasta păguboasă a fost aplicată și de Ionel Turcea in ,,Cartierul de Vest” prin lucrarile de proastă calitate făcute de firma ASIRI INternational, in urma careia primaria (deci buhusenii!) au avut de platit peste 2 milioane de lei din  buget pentru finalizarea lucrarilor.)  Adevărul care se poate constata cu ochiul liber îl deranjează pe primar când este readus în atenția opiniei publice de consilierul Vinca. Ceea ce greșește Zaharia este că el, ca primar, în loc să fie în slujba buhușenilor si sa ia toate măsurile pentru finalizarea în termen a lucrărilor, la parametrii tehnici, de calitate și economici prevăzuți, primarul caută ,,țapi ispășitori” și se răzbună pe alții. Oare așa ar face și la el acasă dacă, de exemplu, niste zugravii tocmiți la o lucrare nu fac treabă bună? și Zaharia și-ar primi reproșuri de la nevastă? I-ar face nevestii reclamație la politie așa cum i-a făcut lui Vinca? NU, ci i-ar determina pe zugravi să facă treabă bună. Deci, ne întrebăm de ce ca primar are altă atitudine? Atitudine care afectează buhușenii, nicidecum pe el. Răspunsul este că ori este incompetent, ori are interese de partid care transcend în documentele financiar-contabile.

Consilierul Vinca a mers la Bucuresti pentru a-și vedea dosarul cu reclamația. El a confirmat pentru Gazeta de Buhuși că ,,reclamația a fost semnată de el, cu datele lui” (datele personale ale lui Zaharia, n.red.) Consilierul PMP spune ca reclamatia este semnata de primarul Zaharia in numele său propriu, nu in calitatea de primar. Motivele ar fi fost presupuse inadvertente in declaratia de avere a consilierului Vinca. Consilierul local spune ca masina personala a sa (Audi, n.red.)  nu a mai mentionat-o in ultima sa declaratia de avere. Din consultarea documentelor, in 2023 apare a doua masina in declaratia de avere (VW), dar consilierul mentioneaza ca a ,,uitat” sa o treaca si pe prima masina (Audi).

In plus, acesta spune ca sotia si-a dezbatut recent mostenirea (in urma decesului socrilor consilierului, n.red.) si bunurile dobandite nu au fost trecute in cea mai recenta declaratie de avere (din 2023, n.red.) deoarece dezbaterea a fost ulterioara datei declaratiei de avere. In concluzie, consilierul spune ca nu exista motive de ilegalitate si reclamatia primarului Zaharia nu vizeaza venituri nejustificate.

De ce primarul Zaharia l-a reclamat pe consilierul Vinca? Aceasta intrebare este cheia politica in care functioneaza alesii locali buhuseni. Turnătorii, ajunși alesi acum, au diverse interese private. Pe de alta parte, exista numeroase luari de cuvant in sedintele de Consiliu Local Buhusi in care consilierul Vinca îi reproșează primarului Zaharia numeroasele eșecuri în administrarea orașului Buhuși. Reprosurile consilierului sunt intemeiate pe date reale, a se vedea video sedintele de CL si declaratiile politice ale consilierului Vinca pe pagina sa de Facebook.

Recommended For You

One Comment to “Turnătorii (I) Consilierul Vinca reclamat de primarul Zaharia la ANI”

Comments are closed.